Menu

Ingredienser

+

Auberginesoppa

Färskost med honung


Aubergine används enormt mycket i mellanösterns kök. Denna grönsak kan tillagas och ingå i de mest fantastiska rätter. I detta recept rostas auberginen innan det blir soppa av den.

...

Förberedelser

  1. Auberginesoppa

    • Skär auberginerna i halvor längs med och salta skärytorna. Lägg auberginerna med köttsidan uppåt på en ugnsplåt.
    • Tillaga i ugnen i 170 grader i 40 minuter tills de är rostade och mjuka.
    • Skiva löken och fräs den i olivolja i en kastrull på svag värme tills den mjuknar.
    • Gröp ur innanmätet i auberginerna med en sked och kasta skalet. Blanda i aubergineköttet i kastrullen med löken och tillsätt
    • spiskummin. Fräs på svag värme i ytterligare några minuter.
    • Tillsätt vatten, Knorr Grönsaksfond, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Kryddpasta Timjan. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka upp.
    • Kör en blender eller med mixerstav till en jämn massa och smaksätt med salt och peppar.
  2. Färskost med honung

    • Blanda Cream cheese, grädde, citronsaft, honung och Maille Senap Dijon Original till en slät sås. Smaksätt med salt och peppar.
    • Servera soppan med honungsdressing, minitomater och solrosfrön.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny