Ingredienser
Auberginesoppa
-
Aubergine, äggplanta 1.0 kg
-
Lök, gul 400.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Vatten 1.2 l
Färskost med honung
-
Citron, juice färskpressad 40.0 g
-
Honung 20.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Tomater, coctail på kvist 100.0 g
-
Solrosfrön 50.0 g
Förberedelser
-
Auberginesoppa
- Skär auberginerna i halvor längs med och salta skärytorna. Lägg auberginerna med köttsidan uppåt på en ugnsplåt.
- Tillaga i ugnen i 170 grader i 40 minuter tills de är rostade och mjuka.
- Skiva löken och fräs den i Milda Flytande Margarin i en kastrull på svag värme tills den mjuknar.
- Gröp ur innanmätet i auberginerna med en sked och kasta skalet. Blanda i aubergineköttet i kastrullen med löken och tillsätt
- spiskummin. Fräs på svag värme i ytterligare några minuter.
- Tillsätt vatten, Knorr Grönsaksfond, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Kryddpasta Timjan. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
- TillsättRama Mat 15 % och låt koka upp.
- Kör en blender eller med mixerstav till en jämn massa och smaksätt med salt och peppar.
-
Färskost med honung
- Blanda Crème Bonjour Softspread Naturell,Rama Visp 31%, citronsaft, honung och Maille Senap Dijon Originaltill en slät sås. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera soppan med honungsdressing, minitomater och solrosfrön.