Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Potatis, skalad 1.4 kg
  • Broccoli 800.0 g
  • Lök, gul 4.0 stk
  • Vatten 2.8 l
  • Grädde eller gräddalternativ 6.0 dl
  • Rapsolja 0.5 dl
  • Salt och peppar
  1. Gör så här

    • Skär potatisen i tärningar. Hacka löken.
    • Fräs lök och potatis i rapsolja, utan att det får färg. Häll på vatten så det täcker och tillsätt buljongen. Koka tills potatisen blivit mjuk.
    • Tillsätt grädden och låt soppan bli genomvarm.
    • Skär bort buketterna från broccolistammen. Råriv stammen och spara till serveringen.
    • Ånga broccolibuketter i ångugn på 100 grader i ca 2 minuter, tills de är mjuka och addera i soppan. Mixa snabbt med stavmixer.
    • Smaka av soppan med salt och peppar.
  2. Vid servering

    • Tillsätt den rårivna broccolin precis innan servering. Servera gärna soppan med nygräddat bröd och lagrad ost
  3. Tips!

    • Alla grönsaker som innehåller klorofyll tappar färg och till viss del även smak, vid temperaturer över 70 grader. Därför går det utmärkt att göra själva soppgrunden dagen innan servering. Du kan också kyla ner soppan direkt när du mixat i den nyångade broccolin och sedan värma på den innan servering.