Pho med fisk
Pho, som uttalas fuh, är en nudelsoppa som många anser vara Vietnams nationalrätt. Hemligheten bakom soppan är alltid den smakrika buljongen. Den serveras som frukost, lunch eller middag, och ofta som gatumat. Här ett recept på pho med fisk.

Ingredienser
Pho med fisk
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pho buljong
Vatten
/l
2.5 l
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
50.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Socker
/g
25.0 g
0%
Kanel
/st
2.0 st
0%
Stjärnanis
/g
0.0 g
0%
Kryddnejlika, malen
/g
0.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Fisken och risnudlarna
Kolja, filé
/g
750.0 g
0%
Nudlar, ris
/g
800.0 g
0%
Till servering
Lök, strimlad
/g
150.0 g
0%
Böngroddar
/g
222.0 g
0%
Garnityr:
/
0.0
0%
Basilika, thai
/g
20.0 g
0%
Lök, rostad
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pho buljong
-
Vatten 2.5 l
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 50.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Socker 25.0 g
-
Kanel 2.0 st
-
Stjärnanis
-
Kryddnejlika, malen
Fisken och risnudlarna
-
Kolja, filé 750.0 g
-
Nudlar, ris 800.0 g
Till servering
-
Lök, strimlad 150.0 g
-
Böngroddar 222.0 g
-
Garnityr:
-
Basilika, thai 20.0 g
-
Lök, rostad 100.0 g
Förberedelser
-
Pho buljong
- Häll vatten, Knorrfiskfond och lök i en kastrull. Tillsätt socker, kanel, stjärnanis och nejlikor. Klicka ner Knorr PPROFESSIONAL kryddpuréer. Koka upp, sänk värmen till låg och låt sjuda 30 minuter.
- Sila ner buljongen i en ren kastrull, koka upp och fortsätt att sjuda.
-
Fisken och risnudlarna
- Lägg ner fiskbitarna i buljongen och låt dem sjuda klara. Lyft upp fisken och lägg den åt sidan.
- Tillaga risnudlarna efter anvisning på förpackningen.
-
Till servering
- Arrangera nudlar, böngroddar, färsk lök och fisk i skålar. Häll den heta buljongen över nudlarna och köttet. Servera rostad lök och thaibasilika i skålar att toppa med.