Ingredienser
Pho buljong
-
Vatten 2.5 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Socker 25.0 g
-
Kanel 2.0 st
-
Stjärnanis
-
Kryddnejlika, malen
Fisken och risnudlarna
-
Kolja, filé 750.0 g
-
Nudlar, ris 800.0 g
Till servering
-
Lök, strimlad 150.0 g
-
Böngroddar 222.0 g
-
Garnityr:
-
Basilika, thai 20.0 g
-
Lök, rostad 100.0 g
Förberedelser
-
Pho buljong
- Häll vatten, Knorrfiskfond och lök i en kastrull. Tillsätt socker, kanel, stjärnanis och nejlikor. Klicka ner Knorr PPROFESSIONAL kryddpuréer. Koka upp, sänk värmen till låg och låt sjuda 30 minuter.
- Sila ner buljongen i en ren kastrull, koka upp och fortsätt att sjuda.
-
Fisken och risnudlarna
- Lägg ner fiskbitarna i buljongen och låt dem sjuda klara. Lyft upp fisken och lägg den åt sidan.
- Tillaga risnudlarna efter anvisning på förpackningen.
-
Till servering
- Arrangera nudlar, böngroddar, färsk lök och fisk i skålar. Häll den heta buljongen över nudlarna och köttet. Servera rostad lök och thaibasilika i skålar att toppa med.