Ingredienser
Labladi – kikärtssoppa
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 1.2 kg
-
Vatten 2.5 l
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
Lök, tärnad 500.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Citron, juice färskpressad 75.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Labladi – kikärtssoppa
- I en het panna tillsätt olivolja, lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och spiskummin. Fräs tills löken är mjuk utan att ta färg.
- Tillsätt citronjuicen och rör om ordentligt.
- Tillsätt Knorr Grönsaksfond och kikärter och låt koka 15 minuter.
- Kör några sekunder med stavmixer ungefär en tredjedel av kikärterna puréas.
- Smaka av med salt och peppar.