Labladi – kikärtssoppa
I södra Frankrike och norra Tunisien används mycket kikärter och gärna i soppform.

Ingredienser
Labladi – kikärtssoppa
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Labladi – kikärtssoppa
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/kg
1.2 kg
0%
Vatten
/l
2.5 l
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Olja, oliv
/ml
100.0 ml
0%
Lök, tärnad
/g
500.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
10.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Citron, juice färskpressad
/g
75.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Labladi – kikärtssoppa
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 1.2 kg
-
Vatten 2.5 l
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
Lök, tärnad 500.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Citron, juice färskpressad 75.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Labladi – kikärtssoppa
- I en het panna tillsätt olivolja, lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och spiskummin. Fräs tills löken är mjuk utan att ta färg.
- Tillsätt citronjuicen och rör om ordentligt.
- Tillsätt Knorr Grönsaksfond och kikärter och låt koka 15 minuter.
- Kör några sekunder med stavmixer ungefär en tredjedel av kikärterna puréas.
- Smaka av med salt och peppar.