Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
En mixad soppa som ingår i mer eller mindre varje måltid i Madagaskar.

Ingredienser
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
Vatten
/l
2.5 l
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Morot
/g
900.0 g
0%
Majrova
/g
400.0 g
0%
Purjolök
/g
400.0 g
0%
Ärtor, gröna
/g
400.0 g
0%
Sakay, kryddpasta
/g
50.0 g
0%
Limejuice
/ml
70.0 ml
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
-
Vatten 2.5 l
-
Morot 900.0 g
-
Majrova 400.0 g
-
Purjolök 400.0 g
-
Ärtor, gröna 400.0 g
-
Sakay, kryddpasta 50.0 g
-
Limejuice 70.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
- Skala och skär rotfrukterna i grova bitar.
- Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt puttra en timme
- Låt svalna lite och mixa slät i en matberedare till en ganska tjock puré.
- Häll tillbaka i kastrullen och värm på. Justera tjockleken efter smak med vatten eller buljong.
- Smaka av med salt och peppar.