Ingredienser
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
-
Vatten 2.5 l
-
Morot 900.0 g
-
Majrova 400.0 g
-
Purjolök 400.0 g
-
Ärtor, gröna 400.0 g
-
Sakay, kryddpasta 50.0 g
-
Limejuice 70.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
- Skala och skär rotfrukterna i grova bitar.
- Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt puttra en timme
- Låt svalna lite och mixa slät i en matberedare till en ganska tjock puré.
- Häll tillbaka i kastrullen och värm på. Justera tjockleken efter smak med vatten eller buljong.
- Smaka av med salt och peppar.