Peruansk fisk chowder
Denna Peruansk fisksoppa är både färgstark och fylld av smaker. Denna typ av soppa kallas traditionellt ”Chupie” som betyder: Soppa med många ingredienser. Under det koloniala Peru var denna typ av soppa huvudmåltiden mitt på dagen.

Ingredienser
Peruansk fisk chowder
-
Vit fisk 900.0 g
-
Chili, grön tärnad 15.0 g
-
Vårlök, skivad 60.0 g
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Salt 1.0 tsk
-
Potatis, tärnad 250.0 g
-
Potatis, söt 250.0 g
-
Vatten 900.0 ml
-
Chili, Ancho pulver 3.0 g
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Margarin, flytande 40.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Cream cheese 90.0 g
Garnityr
-
Lime, färsk pressad 60.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
Förberedelser
-
Peruansk fisk chowder
- Sautera lök i matfett i 5 minuter och tillsätt Knorr Professional Vitlök kryddpuré.
- Tillsätt Knorr Tomatino och chili pulver och sjud i någon minut. Tillsätt vatten, tärnad sötpotatis, potatis och Knorr Fiskfond och sjud vidare under lock tills potatis och sötpotatis börjar mjukna.
- Rör cream cheese jämn med grädde tillsätt detta till soppan, rör om och tillsätt majs, grön hackad kärnfri chili, vårlök, koka upp och smaksätt med salt.
- Tillsätt fisk och sjud i ytterligare 4-6 minuter.
-
Garnityr
- Servera soppan med färsk koriander och limebåtar.