Menu

Ingredienser

+

Fyllningen

Fyll murtabak

  • Persilja, hackad 50.0 g
  • Keso 200.0 g
  • Filodeg, ark 5.0 st

Paprikasås


Murtabak är klassisk street food från södra Saudiarabien. Ordet betyder ”vikt”. Degen görs av fint siktat vetemjöl, lite salt utrört i ghee (rent smörfett) eller olja och slutligen vatten. Knåda degen tills den blir mjuk och låt den vila i 10 minuter. Sträck sedan ut degen till en tunn pannkaka. Lägg på fyllning, som kan vara vad som helst som finns att köpa på den lokala marknaden. Stek i en varm panna eller baka i en mycket varm ugn. Servera med olika sorters yoghurt. På många håll används filodeg som alternativ till att baka själv.

...

Förberedelser

  1. Fyllningen

    • Skär kycklingen i fina bitar och steg i rikligt med olja i en gryta tillsammans med den hackade löken.
    • Tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili, spiskummin, Knorr Kycklingfond och Knorr Tomatino. Låt sjuda under lock. Rör om regelbundet tills kycklingen är mör. Kyl massan.
  2. Fyll murtabak

    • Rör ner keso och hackad persilja i den kalla massan.
    • Lägg fyllningen på filodegen (gör totalt 5 paket) och vik degen flera gånger till ett fyrkantigt paket. Stek paketen i en panna i olja eller baka dem spröda i ugnen. Servera direkt med den iskalla, krämiga dipsåsen.
  3. Paprikasås

    • Blanda samtliga ingredienser.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny