Tortillas med kyckling och kamutvete
Tortillas serveras ut över hela Sydamerika och ofta i olika tappningar. I detta klimatsmarta recept har vi bytt ut ris mot kamutvete och kryddat färsen som i Mexiko med spiskummin, paprika och kanel.

Ingredienser
Gör färsen
-
Rapsolja 70.0 g
-
Lök, tärnad 400.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
Kanel malen 8.0 g
-
Kycklingfärs 600.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 60.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Solrosfrön 100.0 g
-
Kamutvete 300.0 g
Vid servering
-
Tortillabröd, medium 10.0 st
-
Tomater 200.0 g
-
Gurka 200.0 g
-
Sallad, isberg strimlad 150.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
Förberedelser
-
Gör färsen
- Fräs lök i några minuter i matfett, tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, spiskummin, Knorr Professional paprikapuré och kanel.
- Tillsätt kycklingfärs och Knorr Ekologisk Köttbuljong, lågsalt och fräs vidare i ytterligare några minuter.
- Tillsätt SLOTTS Tomatpuré, kamutvete, solrosfrön, salt och vatten och låt vatten koka in tills kamutvete är färdigt.
- Justera smak med salt och peppar om så behövs.
-
Vid servering
- Servera färsen med tortilla, skurna grönsaker och creme fraiche.