Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till att börja med

  • Kyckling, lårfilé 1.3 kg
  • Knorr Kycklingfond Ekologisk, koncentrerad 6x1l 35.0 g
  • Vatten 1.5 l
  • Lök, gul 278.0 g
  • Morötter 400.0 g

Dillsåsen

  • MILDA Liquid Margarine 4 x 2,5 L 45.0 g
  • MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg 35.0 g
  • Buljong från koket 1.0 l
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 10.0 g
  • Dill, färsk hackad 20.0 g
  • Socker 5.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 15.0 g
  • Salt(1) 3.0 g
  • Rama Professional Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 150.0 ml

Vid servering

  • Potatis, kokt skalad 2.0 kg
  1. Till att börja med

    • Till att börja med - Skär kycklingen i bitar. Koka upp vatten, Knorr Ekologisk Kycklingfond, lök, dillstjälkar och salt och tillsätt kycklingen.
    • Sjud i 15 minuter och tillsätt skalade hela morötter, koka upp och sjud ytterligare 10 minuter. Sila av buljongen i separat kärl och spara kyckling och morötter separat.
  2. Dillsåsen

    • Värm upp Milda Flytande Margarin och tillsätt MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och rör om.
    • Tillsätt buljongen ochRama Visp. Koka upp och sjud ett par minuter under omrörning.
    • Smaksätt med Knorr Umami, Winborgs Ättiksprit, socker och hackad dill.
  3. Vid servering

    • Ta bort lök och peppar från kycklingen. Slanta morötter och vänd ner kyckling och morötter i såsen.
    • Servera med kokt potatis.