Klassisk fransk gratinerad löksoppa
Det är inte för inte som klassiker blir klassiker. Med andra ord: en fransk gratinerad löksoppa går alltid hem.

Ingredienser
Klassisk fransk gratinerad löksoppa
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lök, gul
/stk
10.0 stk
0%
Vitlöksklyftor
/stk
3.0 stk
0%
Smör
/g
50.0 g
0%
Vin, vitt
/dl
3.0 dl
0%
Lagerblad
/st
3.0 st
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
45.0 g
0%

Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Bröd, formfranska skivad och kantfri
/stk
10.0 stk
0%
Ost, riven lagrad ex. Gruyere
/g
300.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lök, gul 10.0 stk
-
Vitlöksklyftor 3.0 stk
-
Smör 50.0 g
-
Vin, vitt 3.0 dl
-
Lagerblad 3.0 st
-
Salt och peppar
-
Bröd, formfranska skivad och kantfri 10.0 stk
-
Ost, riven lagrad ex. Gruyere 300.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Skala och skiva löken samt finhacka vitlöken och fräs i smör till allt fått lite färg.
- Slå på vitt vin, lagerblad, buljong och vatten. Låt koka i ca 30 minuter.
- Smaka upp soppan med timjanspasta, sherryvinäger, lökfond, salt och peppar
- Sätt ugnen på 250*c övervärme. Häll upp soppan i soppskålar och lägg på bröd och toppa med riven ost. Gratinera tills osten är gyllenbrun.