Mexikansk tomat och bönsoppa
Det sägs att man finner den Mexikanska matsjälen i landets sopptradition. Just soppa är en vanlig Sydamerikansk lunchrätt som ofta serveras med tillbehör som ris och en mindre sallad. Soppa säljs överallt på både gator och torg. I Mexiko är soppa basmat och anses ge både näring åt själen, lugna och mätta.

Ingredienser
Mexikansk tomat och bönsoppa
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Limejuice 350.0 ml
-
Socker, rör 7.0 g
-
Oregano, torkad 2.0 g
-
Bönor, svarta 600.0 g
-
Vatten 1.5 l
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Chili, grön tärnad 20.0 g
-
Rödlök, tärnad 200.0 g
-
Olja, oliv 45.0 g
Garnityr
-
Rödlök, tärnad 100.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
-
Crème Fraiche 100.0 g
Förberedelser
-
Mexikansk tomat och bönsoppa
- Sautera 2/3 delar av rödlöken i olja i 5 minuter och tillsätt Knorr Professional Vitlök kryddpuré, chili och kummin och rör ytterligare någon minut.
- Tillsätt vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt och Knorr Tomatino, bönor, oregano och rörsocker.
- Krydda med salt och peppar, koka upp och koka i någon minut. Slå av värmen och smaka av med limesaft och tillsätt koriander.
-
Garnityr
- Servera soppan toppad med creme fraiche, rödlök, koriander och ny mald svartpeppar.