Matvetesallad från Marocko med ras el hanout
Inspirationen till den här salladen kommer från Marocko. Detta är en klimatsmart sallad där kycklingköttet kan bytas ut mot vegetariska alternativ, till exempel tofu eller quorn. Ras el hanout är en kryddblandning med bland annat koriander, spiskummin, kanel och paprika.

Ingredienser
Koka matvete
-
Matvete
-
Vatten 800 ml
Matvetesallad
-
Kycklingkött, tillagat strimlat 1071 g
-
Tomater, cocktail 306 g
-
Gul paprika, skuren i 1x1 cm tärningar 200 g
-
Rödlök, skivad 200 g
-
Chili, grön tärnad 20 g
-
Ras el hanout
-
Spiskummin malen
-
Koriander, färsk hackad 20 g
-
Mynta, blad 25 g
-
Persilja, hackad 20 g
Dressing
Förberedelser
-
Koka matvete
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen i vatten och Knorr Grönsaksfond. Skölj matvetet hastigt i kallt vatten när det är färdigkokt.
-
Matvetesallad
- Blanda samman matvetet, kycklingen, tomater, paprika, lök och chili. Vänd ner ras el hanout, spiskummin, koriander, mynta och persilja.
-
Dressing
- Blanda samman HELLMANN`S Citrusvinaigrette, Knorr PROFESSIONAL kryddpuré och SLOTTS Skånsksenap.
-
Vid servering
- Vänd ner dressingen i salladen före servering.