Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Marockanska köttbullar:

  • Kalvfärs 500.0 g
  • Kycklingfärs 500.0 g
  • Ris, rundkornigt 380.0 g
  • Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg 30.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 30.0 g
  • Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg 30.0 g
  • Ägg (stora, klass A) 1.0 st
  • Vatten 100.0 ml
  • Kanel, malen 2.0 g
  • Korianderfrö, malen 4.0 g
  • Salt(1) 14.0 g
  • Svartpeppar, malen 4.0 g

Till tomatsåsen

  • Lök, tärnad 100.0 g
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 15.0 g
  • Spiskummin malen 4.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 1.0 kg
  • KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 30.0 g
  • Vatten 1.0 l
  • Citron, juice färskpressad 15.0 g
  1. Marockanska köttbullar:

    • Blanda samman färs,okoktris, kryddpuréer, ägg, vatten och torra kryddor till en homogen färs. Rulla små köttbullar av färsen (som en fem krona)och lägg dem i ett smort GN bläck.
  2. Till tomatsåsen

    • Fräs löken i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin. Tillsätt Knorr PROFESSIONALkryddpuréer och de torra kryddorna, och låt svettas en stund.
    • Häll på Knorr Tomatino, Knorr Kycklingfond och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera kryddningen med citronsaft, salt och peppar.
  3. Avslutningsvis:

    • Täck köttbullarna med tomatsåsen (tillsätt evt mer vatten om så behövs).
    • Baka rätten klar i ugnen vid 175 garder ca 45 min. När riset i köttbullarna är mört så är köttbullarna klara.