Ingredienser
Färsen till köttbullarna
-
Persilja, hackad 100.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Nötkött, färs 2.0 kg
-
Ströbröd 120.0 g
Såsen
-
Rapsolja 15.0 g
-
Vatten 600.0 ml
Förberedelser
-
Färsen till köttbullarna
- Blanda Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili, persilja, spiskummin, salt, peppar, ägg, lök, köttfärs och ströbröd. Forma färsen till valnötsstora köttbullar.
-
Såsen
- Värm oljan i en panna och sautera löken. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong och vatten och låt såsen koka ett par minuter.
-
Avslutningsvis
- Lägg köttbullarna i såsen och låt rätten sjuda i cirka 20 minuter under lock. Vänd köttbullarna försiktigt då och då. Ta eventuellt av locket de sista minuterna och låt såsen koka på hög värme tills den är lagom tjock.
-
Till servering
- Servera med ris och pitabröd.