Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Färsen till köttbullarna

  • Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg 120.0 g
  • Persilja, hackad 100.0 g
  • Spiskummin malen 3.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Ägg, färska 240.0 g
  • Lök, tärnad 300.0 g
  • Nötkött, färs 2.0 kg
  • Ströbröd 120.0 g

Såsen

  • Rapsolja 15.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 80.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 1.0 kg
  • Knorr Köttbuljong, pulver 3 x 1,3 kg 15.0 g
  • Vatten 600.0 ml
  1. Färsen till köttbullarna

    • Blanda Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili, persilja, spiskummin, salt, peppar, ägg, lök, köttfärs och ströbröd. Forma färsen till valnötsstora köttbullar.
  2. Såsen

    • Värm oljan i en panna och sautera löken. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong och vatten och låt såsen koka ett par minuter.
  3. Avslutningsvis

    • Lägg köttbullarna i såsen och låt rätten sjuda i cirka 20 minuter under lock. Vänd köttbullarna försiktigt då och då. Ta eventuellt av locket de sista minuterna och låt såsen koka på hög värme tills den är lagom tjock.
  4. Till servering

    • Servera med ris och pitabröd.