Kofta - Egyptiska köttbullar
Katter är heliga i Egypten, men det är inte kor, så egyptierna äter nötkött i alla former. De grillar bland annat kofta, avlånga järpar, eller steker köttbullar, gärna i såser av olika slag. Den här klassiska rätten avnjuts bäst med bröd och ris.

Ingredienser
Kofta - Egyptiska köttbullar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Färsen till köttbullarna
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
120.0 g
0%

Persilja, hackad
/g
100.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
3.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Ägg, färska
/g
240.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
Nötkött, färs
/kg
2.0 kg
0%
Ströbröd
/g
120.0 g
0%
Såsen
Rapsolja
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Knorr Köttbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
15.0 g
0%

Vatten
/ml
600.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Färsen till köttbullarna
-
Persilja, hackad 100.0 g
-
Spiskummin malen 3.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Nötkött, färs 2.0 kg
-
Ströbröd 120.0 g
Såsen
-
Rapsolja 15.0 g
-
Vatten 600.0 ml
Förberedelser
-
Färsen till köttbullarna
- Blanda Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili, persilja, spiskummin, salt, peppar, ägg, lök, köttfärs och ströbröd. Forma färsen till valnötsstora köttbullar.
-
Såsen
- Värm oljan i en panna och sautera löken. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong och vatten och låt såsen koka ett par minuter.
-
Avslutningsvis
- Lägg köttbullarna i såsen och låt rätten sjuda i cirka 20 minuter under lock. Vänd köttbullarna försiktigt då och då. Ta eventuellt av locket de sista minuterna och låt såsen koka på hög värme tills den är lagom tjock.
-
Till servering
- Servera med ris och pitabröd.