Menu

Ingredienser

+

Färsen till köttbullarna

Såsen


Katter är heliga i Egypten, men det är inte kor, så egyptierna äter nötkött i alla former. De grillar bland annat kofta, avlånga järpar, eller steker köttbullar, gärna i såser av olika slag. Den här klassiska rätten avnjuts bäst med bröd och ris.  

...

Förberedelser

  1. Färsen till köttbullarna

    • Blanda Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili, persilja, spiskummin, salt, peppar, ägg, lök, köttfärs och ströbröd. Forma färsen till valnötsstora köttbullar.
  2. Såsen

    • Värm oljan i en panna och sautera löken. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré, Knorr Tomatino, Knorr Köttbuljong och vatten och låt såsen koka ett par minuter.
  3. Avslutningsvis

    • Lägg köttbullarna i såsen och låt rätten sjuda i cirka 20 minuter under lock. Vänd köttbullarna försiktigt då och då. Ta eventuellt av locket de sista minuterna och låt såsen koka på hög värme tills den är lagom tjock.
  4. Till servering

    • Servera med ris och pitabröd.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny