Ingredienser
Lammfärs
-
Lammfärs 500.0 g
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Ras el hanout 5.0 g
-
Citron,zest 5.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
Pizza botten
-
Harissa 100.0 g
-
Ost, haloumi riven 100.0 g
-
Bakplåtspapper
Vid servering
-
Yoghurt, naturell 100.0 g
Förberedelser
-
Ugn
- Värm ugnen till 225°. Ställ in två plåtar i ugnen.
-
Lammfärs
- Bryn färsen med lök, spiskummin och ras el hanut. Tillsätt Knorr Professional kryddpasta, citronskal, oxfond och persilja.
-
Pizza botten
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen ca 10 minuter. Skär degen två delar och kavla ut båda till runda pizzor på bakplåtspapper.
- Bre harissa-såsen på degen och toppa sedan med färsen. Avsluta med att lägga osten på. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra papperet till plåten.
- Grädda manakisherna i ugnen 7−10 minuter. Brödet ska bli vitt och mjukt men inte ta färg.
-
Vid servering
- Servera bröden dem nygräddade, gärna med yoghurt. Skär upp som tårtbitar eller vik brödet.