Manakish
Manakish brukar ibland kallas det libanesiska kökets svar på pizza och består av vetedeg toppad med timjan, ost eller köttfärs. I Libanon köper man den i små stånd på stan och äter den oftast till frukost, men den passar även bra till mellanmål eller liten lunch.

Ingredienser
Manakish
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lammfärs
Lammfärs
/g
500.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
100.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
2.0 g
0%
Ras el hanout
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Citron,zest
/g
5.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
20.0 g
0%
Pizza botten
Harissa
/g
100.0 g
0%
Ost, haloumi riven
/g
100.0 g
0%
Bakplåtspapper
/
0.0
0%
Vid servering
Yoghurt
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lammfärs
-
Lammfärs 500.0 g
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Ras el hanout 5.0 g
-
Citron,zest 5.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
Pizza botten
-
Harissa 100.0 g
-
Ost, haloumi riven 100.0 g
-
Bakplåtspapper
Vid servering
-
Yoghurt 100.0 g
Förberedelser
-
Ugn
- Värm ugnen till 225°. Ställ in två plåtar i ugnen.
-
Lammfärs
- Bryn färsen med lök, spiskummin och ras el hanut. Tillsätt Knorr Professional kryddpasta, citronskal, oxfond och persilja.
-
Pizza botten
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen ca 10 minuter. Skär degen två delar och kavla ut båda till runda pizzor på bakplåtspapper.
- Bre harissa-såsen på degen och toppa sedan med färsen. Avsluta med att lägga osten på. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra papperet till plåten.
- Grädda manakisherna i ugnen 7−10 minuter. Brödet ska bli vitt och mjukt men inte ta färg.
-
Vid servering
- Servera bröden dem nygräddade, gärna med yoghurt. Skär upp som tårtbitar eller vik brödet.