Lemon posset, vit chokladmousse, olivgodis, lakrits och fläderblommor
Inget är läckrare än en fräsch luftig citrondessert med ljuvligt spröda tillbehör!

Ingredienser
Posset
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 9.0 dl
-
Socker 260.0 g
-
Citronsaft 170.0 ml
Mousse med vitchoklad
-
Mjölk 1.5 dl
Olivgodis
-
Oliver 30.0 g
-
Muscovadosocker 10.0 g
Lakritsmaräng
-
Äggvita 50.0 g
-
Socker, florsocker 50.0 g
-
Rålakritspulver 5.0 g
Fläderblomsmaräng
-
Äggvita 40.0 g
-
Fläderblomssaft 5.0 g
-
Socker, florsocker 50.0 g
Förberedelser
-
Posset
- Pressa ut citronsaften. Koka upp grädden och sockret och tillsätt citronen. Fördela i en kall kakform.
-
Mousse med vitchoklad
- Blanda dessertingrediensen med den kalla mjölken. Börja med att röra med en elektrisk mixer i 2 minuter på låg hastighet. Rör om i 3 minuter på hög hastighet. Låt moussen vila i en timme. Lägg i en spritspåse.
-
Olivgodis
- Låt oliverna rinna av och klappa dem torra. Lägg dem på ett bakplåtspapper och torka dem i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Blanda socker och majsstärkelse i en mixer. Hacka oliverna grovt.Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 160 grader.
-
Lakritsmaräng
- Vispa äggvitorna och hälften av sockret till skum. Tillsätt lakritspulver och rör om. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och torka i ugnen över natten i 64 grader.
-
Fläderblomsmaräng
- Mixa äggvita, juice och vinäger. Vispa äggvitorna och hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och grädda i ugnen över natten i 64 grader.