Lemon posset, vit chokladmousse, olivgodis, lakrits och fläderblommor
Inget är läckrare än en fräsch luftig citrondessert med ljuvligt spröda tillbehör!

Ingredienser
Lemon posset, vit chokladmousse, olivgodis, lakrits och fläderblommor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Posset
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/dl
9.0 dl
0%
Socker
/g
260.0 g
0%
Citronsaft
/ml
170.0 ml
0%
Mousse med vitchoklad
CARTE D'OR Vit chokladmousse 1 x 1,6 kg
/g
80.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mjölk
/dl
1.5 dl
0%
Olivgodis
Oliver
/g
30.0 g
0%
Muscovadosocker
/g
10.0 g
0%
Lakritsmaräng
Äggvita
/g
50.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
50.0 g
0%
Rålakritspulver
/g
5.0 g
0%
Fläderblomsmaräng
Äggvita
/g
40.0 g
0%
Fläderblomssaft
/g
5.0 g
0%
MAILLE Vitvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
5.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Socker, florsocker
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Posset
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 9.0 dl
-
Socker 260.0 g
-
Citronsaft 170.0 ml
Mousse med vitchoklad
-
Mjölk 1.5 dl
Olivgodis
-
Oliver 30.0 g
-
Muscovadosocker 10.0 g
Lakritsmaräng
-
Äggvita 50.0 g
-
Socker, florsocker 50.0 g
-
Rålakritspulver 5.0 g
Fläderblomsmaräng
-
Äggvita 40.0 g
-
Fläderblomssaft 5.0 g
-
Socker, florsocker 50.0 g
Förberedelser
-
Posset
- Pressa ut citronsaften. Koka upp grädden och sockret och tillsätt citronen. Fördela i en kall kakform.
-
Mousse med vitchoklad
- Blanda dessertingrediensen med den kalla mjölken. Börja med att röra med en elektrisk mixer i 2 minuter på låg hastighet. Rör om i 3 minuter på hög hastighet. Låt moussen vila i en timme. Lägg i en spritspåse.
-
Olivgodis
- Låt oliverna rinna av och klappa dem torra. Lägg dem på ett bakplåtspapper och torka dem i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Blanda socker och majsstärkelse i en mixer. Hacka oliverna grovt.Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 160 grader.
-
Lakritsmaräng
- Vispa äggvitorna och hälften av sockret till skum. Tillsätt lakritspulver och rör om. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och torka i ugnen över natten i 64 grader.
-
Fläderblomsmaräng
- Mixa äggvita, juice och vinäger. Vispa äggvitorna och hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och grädda i ugnen över natten i 64 grader.