Kanelbullar
Nygräddade kanelsnurror är alltid populärt och med HELLMANN´S majonnäs i vetedegen blir bullarna extra saftiga. På denna sats blir det 32 kanelsnurror.

Ingredienser
Kanelbullar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till fyllningen
Smör
/g
200.0 g
0%
Kanel, malen
/g
35.0 g
0%
Brun farin
/g
150.0 g
0%
Till vetedegen
Mjölk
/ml
500.0 ml
0%
Jäst, färsk
/g
50.0 g
0%
Socker
/g
180.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
200.0 g
0%

Vetemjöl
/g
940.0 g
0%
Kardemumma malen
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Baka ut och grädda kanelsnurrorna
Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Mjölk
/ml
50.0 ml
0%
Pärlsocker
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till fyllningen
-
Smör 200.0 g
-
Kanel, malen 35.0 g
-
Brun farin 150.0 g
Till vetedegen
-
Mjölk 500.0 ml
-
Jäst, färsk 50.0 g
-
Socker 180.0 g
-
Vetemjöl 940.0 g
-
Kardemumma malen 10.0 g
-
Salt 3.0 g
Baka ut och grädda kanelsnurrorna
-
Ägg 1.0 stk
-
Mjölk 50.0 ml
-
Pärlsocker 50.0 g
Förberedelser
-
Till fyllningen
- Rör ihop rumstempererat smör, brunfarin och kanel.
-
Till vetedegen
- Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt mjölk, rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt socker, HELLMANN'S Real Mayonnaise, kardemumma, salt och mjöl.
- Arbeta degen med degkrok i minst 20 minuter!
- Kavla ut varje bit till avlånga rektangulära plattor, bred på fyllning på hälften och vik ihop.
- Skär 1 cm breda remsor av degen och snurra sedan ihop till bullar.
- Lägg kanelsnurrorna på plåtar, täck med bakduk och jäs i 90 minuter.
-
Förvärm ugnen
- Sätt ugnen på 220 grader och smörj den perforerade bakplåten med lite olja.
-
Baka ut och grädda kanelsnurrorna
- Pensla med äggmjölken och garnera med pärlsocker.
- Grädda i ugn i ca 5 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.