Ingredienser
Till fyllningen
-
Smör 200.0 g
-
Kanel, malen 35.0 g
-
Brun farin 150.0 g
Till vetedegen
-
Mjölk 500.0 ml
-
Jäst, färsk 50.0 g
-
Socker 180.0 g
-
Vetemjöl 940.0 g
-
Kardemumma malen 10.0 g
-
Salt 3.0 g
Baka ut och grädda kanelsnurrorna
-
Ägg 1.0 stk
-
Mjölk 50.0 ml
-
Pärlsocker 50.0 g
Förberedelser
-
Till fyllningen
- Rör ihop rumstempererat smör, brunfarin och kanel.
-
Till vetedegen
- Smula sönder jästen i degbunken och tillsätt mjölk, rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt socker, HELLMANN'S Real Mayonnaise, kardemumma, salt och mjöl.
- Arbeta degen kraftigt med degkrok i minst 20 minuter!
- Kavla ut varje bit till avlånga rektangulära plattor, bed på fyllning på hälften och vik ihop.
- Skär 1 cm breda remsor av degen och snurra sedan ihop till bullar.
- Lägg kanelsnurrorna på plåtar, täck med bakduk och jäs i 90 minuter.
-
Förvärm ugnen
- Sätt ugnen på 220 grader och smörj den perforerade bakplåten med lite olja.
-
Baka ut och grädda kanelsnurrorna
- Pensla med äggmjölken och garnera med pärlsocker.
- Grädda i ugn i ca 5 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.