Lammburgare Bagdad med jajeekmajonnäs
Jajeek är en iransk version av tzatziki. I detta recept använder vi majonnäs som fungerar perfekt med det grillade lammet.

Ingredienser
Lammburgare Bagdad med jajeekmajonnäs
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lammburgare
Lamm, färs
/kg
1.3 kg
0%
Crème Fraiche
/g
250.0 g
0%
Ägg, färska
/g
60.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
18.0 g
0%
Mynta, torkad
/g
2.0 g
0%
Jajeekmajonnäs
Gurka
/g
350.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Citron, juice färskpressad
/g
10.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
1.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Vid servering
Bröd, Hamburgare
/st
10.0 st
0%
Rödlök
/g
100.0 g
0%
Sallad, isberg
/g
100.0 g
0%
Persilja, blad
/g
20.0 g
0%
Mynta, blad
/g
16.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lammburgare
-
Lamm, färs 1.3 kg
-
Crème Fraiche 250.0 g
-
Ägg, färska 60.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Salt 18.0 g
-
Mynta, torkad 2.0 g
Jajeekmajonnäs
-
Gurka 350.0 g
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 200.0 g
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Salt 2.0 g
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Rödlök 100.0 g
-
Sallad, isberg 100.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
-
Mynta, blad 16.0 g
Förberedelser
-
Lammburgare
- Blanda samman ingredienserna till en jämn massa i en skål.
- Gör biffar à 200 g styck av massan på en plåt och lägg kallt i en timme eller över natten.
- Olja ytorna på biffarna och grilla snabbt på båda sidor.
- Tillaga biffarna på en plåt täckt med folie i ångugn i 65 grader tills de uppnår en temperatur på 58 grader.
-
Jajeekmajonnäs
- Riv gurkan och salta lätt. Häll över i ett durkslag och låt vila i en timme eller över natten.
- Kläm ut vätskan ur gurkan och blanda med HELLMANN’S Majonnäs, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och citronsaft. Smaksätt med peppar.
- Förvara kallt.
-
Vid servering
- Värm hamburgerbröden.
- Fyll hamburgarna och servera.