Ingredienser
Lammburgare
-
Lamm, färs 1.3 kg
-
Ägg, färska 60.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Salt 18.0 g
-
Mynta, torkad 2.0 g
Jajeekmajonnäs
-
Gurka 350.0 g
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Salt 2.0 g
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Rödlök 100.0 g
-
Sallad, isberg 100.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
-
Mynta, blad 16.0 g
Förberedelser
-
Lammburgare
- Blanda samman ingredienserna till en jämn massa i en skål.
- Gör biffar à 200 g styck av massan på en plåt och lägg kallt i en timme eller över natten.
- Olja ytorna på biffarna och grilla snabbt på båda sidor.
- Tillaga biffarna på en plåt täckt med folie i ångugn i 65 grader tills de uppnår en temperatur på 58 grader.
-
Jajeekmajonnäs
- Riv gurkan och salta lätt. Häll över i ett durkslag och låt vila i en timme eller över natten.
- Kläm ut vätskan ur gurkan och blanda med HELLMANN’S Majonnäs, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och citronsaft. Smaksätt med peppar.
- Förvara kallt.
-
Vid servering
- Värm hamburgerbröden.
- Fyll hamburgarna och servera.