Ingredienser
Kyckling Biryani
-
Kyckling, tärnad 1.5 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Tomater 200.0 g
-
Lök, gul 400.0 g
-
Chili, röd 40.0 g
-
Spiskummin malen 15.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Kardemumma, hela 5.0 g
-
Kryddnejlika, malen 5.0 g
-
Kanelstång, hel 10.0 g
-
Ris, långkornigt 300.0 g
Förberedelser
-
Kyckling Biryani
- Stek kyckling och lök i det Milda Flytande Margarin tillsammans med kardemumma, kanel, nejlikor och spiskummin.
- Tillsätt vatten och alla övriga ingredienser och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt riset under omrörning (justera eventuellt mängden uppåt eller nedåt).
- Sätt hela rätten i ugnen under tättslutande lock och grädda tills riset är mjukt.
- Garnera med yoghurt naturell och färskhackad koriander.