Kyckling Biryani
Det här är en av de mest klassiska indiska rätterna. Originalet kommer från mellanöster men äts numera över hela Indien. En rätt som serveras vid alla typer av firande och äts med händerna med naanbröd som tillbehör.

Ingredienser
Kyckling Biryani
-
Kyckling, tärnad 1.5 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Tomater 200.0 g
-
Lök, gul 400.0 g
-
Chili, röd 40.0 g
-
Spiskummin malen 15.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Kardemumma, hela 5.0 g
-
Kryddnejlika, malen 5.0 g
-
Kanelstång 10.0 g
-
Ris 300.0 g
-
Margarin, flytande 200.0 g
Förberedelser
-
Kyckling Biryani
- Stek kyckling och lök i det matfett tillsammans med kardemumma, kanel, nejlikor och spiskummin.
- Tillsätt vatten och alla övriga ingredienser och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt riset under omrörning (justera eventuellt mängden uppåt eller nedåt).
- Sätt hela rätten i ugnen under tättslutande lock och grädda tills riset är mjukt.
- Garnera med yoghurt naturell och färskhackad koriander.