En värmande soppa där kryddpeppar och koriander lyfter fram den kubanska känslan. Soppan kan lätt göras mer rustik och för ett mer autentisk utseendet byts vita bönor lätt ut till svarta bönor. Gott om soppan är grovt mixad i stället för slät mixad. Traditionellt sätt serverar Kubanerna gärna nykokt ris som ett extra tillbehör till soppan.

Ingredienser
Kubansk bön & grönkålssoppa
-
Grönkål, frusen hackad 200.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Vatten 2.4 l
-
Lagerblad 2.0 g
-
Vitabönor, blötlagda över natten 380.0 g
-
Spiskummin malen 1.0 g
-
Kryddpeppar,malen 1.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Paprika, grön tärnad 150.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
Garnityr
-
Lime, färsk pressad 50.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
-
Avokado, tärnad 90.0 g
Förberedelser
-
Kubansk bön & grönkålssoppa
- Sautera lök och grön paprika i Milda Flytande Mjölkfritt margarin i 5 minuter tillsätt kryddor och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
- Tillsätt bönor (slå av blötläggningsvatten och skölj noga), lagerblad, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, salt och vatten. Koka upp och sjud i 50 minuter.
- Ta bort lagerblad och mixa soppan till passande konsistens och tillsätt tinad grönkål.
- Koka upp och smaksätt med färsk limejuice och nymald svartpeppar.
-
Garnityr
- Servera soppan tillsammans med Rama Fraiche 24%, avokado, koriander och limebåtar