Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Morötter 500.0 g
  • Rotselleri 500.0 g
  • Fänkål 650.0 g
  • Purjolök 425.0 g
  • Olivolja 1.5 msk
  • Cream 35% (whipping, etc.) 6.0 dl
  • Vatten 1.3 l
  • Dillfrö 2.0 msk
  • Kolja, filé och laxfilé 1.0 kg
  • Knorr Fiskbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 30.0 g
  • Räkor, handskalade 300.0 g
  • Persilja, hackad 2.0 msk
  • Dill 2.0 msk
  • . 1.0 st
  • Salt och peppar

En fisksoppa som trots sin enkelhet är lätt att laga, samtidigt som den ger vardagen en lite lyxigare guldkant.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Skala och skär morot och selleri i mindre bitar, skiva purjolöken, dela och skär ner fänkålen.
    • Sautera grönsakerna tillsammans med dillfrö.
    • Tillsätt vatten, Knorr Fiskbuljong och grädde. Koka upp och sjud under lock tills rotfrukterna börjar mjukna.
    • Justera smaken med salt och peppar och smaksätt med citron.
    • Tillsätt fisk och sjud ytterligare någon minut tills fisken är serveringsklar, tillsätt räkor och kryddörter.
    • Servera soppan med nybakat bröd eller vitlöksbröd. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny