Menu

Ingredienser

+

Krispig kyckling

Rå rotselleri

  • Selleri, rot 0.5 kg

Dragonolja

  • Rapsolja 200.0 g
  • Dragon, färsk 50.0 g
  • Spenat 50.0 g
  • Salt 1.0 g

Dragonpicklad endiv

Saltrostad rotselleri

  • Mjöl, vete 700.0 g
  • Vatten 380.0 ml
  • Salt 175.0 g
  • Selleri, rot 0.5 kg
  • Frityrolja 2.0 l

Krämig rotselleri med Vesterhavsost

Kycklingsky med rostad vitlök


I denna rätt ingår flera olika element av smaker och tuggmotstånd – och den bjuder på en matupplevelse av rustika slag. Servera gärna med färsk dragon.

...

Förberedelser

  1. Krispig kyckling

    • Bryn kycklingen i smör, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence så att den får färg på alla sidor. Se till så att kycklingskinnet blir knaprigt.
    • Lägg kycklingen i ugnen på 120°C tills kärntemperaturen är 64°C.
    • Låt vila i 10 minuter.
  2. Rå rotselleri

    • Skala och svarva eller hyvla rotsellerin till spaghettiform.
    • Lägg rotsellerin i kallt vatten och låt hårdna.
  3. Dragonolja

    • Värm rapsoljan till 60 grader C.
    • Mixa samtliga ingredienser länge.
    • Sila oljan genom ett kaffefilter över natten.
  4. Dragonpicklad endiv

    • Koka upp WINBORGS Ättiksprit 12%, vatten, socker och dragon till en lag. Kyl sedan ner den.
    • Plocka bladen från endiven.
    • Lägg allt i en påse och låt den ligga över natten.
  5. Saltrostad rotselleri

    • Blanda mjöl, vatten och salt till en deg. Skala och klä rotsellerin i degen.
    • Baka i ugn på 150°C i ca 3,5 timmar tills den är mjuk rakt igenom.
    • Ta bort degen och skär rotsellerin i mindre bitar.
    • Innan servering - fritera rotsellerin i friteringsolja på 180°C till den är krispig och gyllenbrun.
  6. Krämig rotselleri med Vesterhavsost

    • Skala och tärna sellerin och koka i vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk och grädde tills den är mjuk.
    • Sila bort vätskan, mixa med ost och smör.
    • Smaka av med salt.
  7. Kycklingsky med rostad vitlök

    • Hacka löken och fräs med hälften av Knorr Professional Vitlök kryddpuré och all timjan i smör. Tillsätt vinäger och Knorr Professional Kycklingfond och koka tills smaken är koncentrerad.
    • Rosta resten av Knorr Professional Vitlök kryddpuré i ugnen.
    • Slå på vinägerskyn och låt sjuda försiktigt i 30 min. Späd eventuellt med vatten så att skyn inte blir för tjock.
    • Smaka av med citronsaft innan servering.
    • Lägg rotsellerin i en form tillsammans med kräm och kyckling. Täck med endiv, svarvad rotselleri och råhyvlad blekselleri samt färsk dragon.
    • Riv osten och spräck såsen med dragonolja.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny