Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Krispig kyckling

  • Kyckling, bröstfilé med skin 800.0 g
  • MILDA Liquid Margarine 4 x 2,5 L 40.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg 20.0 g

Rå rotselleri

  • Selleri, rot 0.5 kg

Dragonolja

  • Rapsolja 200.0 g
  • Dragon, färsk 50.0 g
  • Spenat 50.0 g
  • Salt 1.0 g

Dragonpicklad endiv

  • Endivsallad 400.0 g
  • Dragon, färsk 50.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12%, 8 x 1 L - UTGÅTT v 20 2020 1.0 dl
  • Socker 120.0 g
  • Vatten 20.0 cl

Saltrostad rotselleri

  • Mjöl, vete 700.0 g
  • Vatten 38.0 cl
  • Salt 175.0 g
  • Selleri, rot 0.5 kg
  • PHASE Vegetabilisk Friteringsolja 1 x 10 L 2.0 l

Krämig rotselleri med Vesterhavsost

  • Selleri, rot 0.6 kg
  • Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg 2.0 g
  • Vatten 20.0 cl
  • Vesterhavsost 200.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g
  • Rama Professional Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 2.0 dl

Kycklingsky med rostad vitlök

  • Lök, röd 100.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 40.0 g
  • Timjan, färsk 5.0 g
  • MILDA Liquid Margarine 4 x 2,5 L 40.0 g
  • Vinäger, sherry 50.0 g
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 1.0 l
  • Citron, juice färskpressad 10.0 g
  1. Krispig kyckling

    • Bryn kycklingen i Milda Flytande Margarin, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence så att den får färg på alla sidor. Se till så att kycklingskinnet blir knaprigt.
    • Lägg kycklingen i ugnen på 120°C tills kärntemperaturen är 64°C.
    • Låt vila i 10 minuter.
  2. Rå rotselleri

    • Skala och svarva eller hyvla rotsellerin till spaghettiform.
    • Lägg rotsellerin i kallt vatten och låt hårdna.
  3. Dragonolja

    • Värm rapsoljan till 60 grader C.
    • Mixa samtliga ingredienser länge.
    • Sila oljan genom ett kaffefilter över natten.
  4. Dragonpicklad endiv

    • Koka upp WINBORGS Ättiksprit 12%, vatten, socker och dragon till en lag. Kyl sedan ner den.
    • Plocka bladen från endiven.
    • Lägg allt i en påse och låt den ligga över natten.
  5. Saltrostad rotselleri

    • Blanda mjöl, vatten och salt till en deg. Skala och klä rotsellerin i degen.
    • Baka i ugn på 150°C i ca 3,5 timmar tills den är mjuk rakt igenom.
    • Ta bort degen och skär rotsellerin i mindre bitar.
    • Innan servering - fritera rotsellerin i PHASE Vegetabilisk Friteringsolja på 180°C till den är krispig och gyllenbrun.
  6. Krämig rotselleri med Vesterhavsost

    • Skala och tärna sellerin och koka i vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk ochRama Visp 31% tills den är mjuk.
    • Sila bort vätskan, mixa med ost och smör.
    • Smaka av med salt.
  7. Kycklingsky med rostad vitlök

    • Hacka löken och fräs med hälften av Knorr Professional Vitlök kryddpuré och all timjan i Milda Flytande Margarin. Tillsätt vinäger och Knorr Professional Kycklingfond och koka tills smaken är koncentrerad.
    • Rosta resten av Knorr Professional Vitlök kryddpuré i ugnen.
    • Slå på vinägerskyn och låt sjuda försiktigt i 30 min. Späd eventuellt med vatten så att skyn inte blir för tjock.
    • Smaka av med citronsaft innan servering.
    • Lägg rotsellerin i en form tillsammans med kräm och kyckling. Täck med endiv, svarvad rotselleri och råhyvlad blekselleri samt färsk dragon.
    • Riv osten och spräck såsen med dragonolja.