Ingredienser
Krispig kyckling
-
Kyckling, bröstfilé med skin 800.0 g
Rå rotselleri
-
Selleri, rot 0.5 kg
Dragonolja
-
Rapsolja 200.0 g
-
Dragon, färsk 50.0 g
-
Spenat 50.0 g
-
Salt 1.0 g
Dragonpicklad endiv
-
Endivsallad 400.0 g
-
Dragon, färsk 50.0 g
-
WINBORGS Ättiksprit 12%, 8 x 1 L 1.0 dl
-
Socker 120.0 g
-
Vatten 20.0 cl
Saltrostad rotselleri
-
Mjöl, vete 700.0 g
-
Vatten 38.0 cl
-
Salt 175.0 g
-
Selleri, rot 0.5 kg
Krämig rotselleri med Vesterhavsost
-
Selleri, rot 0.6 kg
-
Vatten 20.0 cl
-
Vesterhavsost 200.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Kycklingsky med rostad vitlök
-
Lök, röd 100.0 g
-
Timjan, färsk 5.0 g
-
Vinäger, sherry 50.0 g
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
Förberedelser
-
Krispig kyckling
- Bryn kycklingen i Milda Flytande Margarin, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence så att den får färg på alla sidor. Se till så att kycklingskinnet blir knaprigt.
- Lägg kycklingen i ugnen på 120°C tills kärntemperaturen är 64°C.
- Låt vila i 10 minuter.
-
Rå rotselleri
- Skala och svarva eller hyvla rotsellerin till spaghettiform.
- Lägg rotsellerin i kallt vatten och låt hårdna.
-
Dragonolja
- Värm rapsoljan till 60 grader C.
- Mixa samtliga ingredienser länge.
- Sila oljan genom ett kaffefilter över natten.
-
Dragonpicklad endiv
- Koka upp WINBORGS Ättiksprit 12%, vatten, socker och dragon till en lag. Kyl sedan ner den.
- Plocka bladen från endiven.
- Lägg allt i en påse och låt den ligga över natten.
-
Saltrostad rotselleri
- Blanda mjöl, vatten och salt till en deg. Skala och klä rotsellerin i degen.
- Baka i ugn på 150°C i ca 3,5 timmar tills den är mjuk rakt igenom.
- Ta bort degen och skär rotsellerin i mindre bitar.
- Innan servering - fritera rotsellerin i PHASE Vegetabilisk Friteringsolja på 180°C till den är krispig och gyllenbrun.
-
Krämig rotselleri med Vesterhavsost
- Skala och tärna sellerin och koka i vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk ochRama Visp 31% tills den är mjuk.
- Sila bort vätskan, mixa med ost och smör.
- Smaka av med salt.
-
Kycklingsky med rostad vitlök
- Hacka löken och fräs med hälften av Knorr Professional Vitlök kryddpuré och all timjan i Milda Flytande Margarin. Tillsätt vinäger och Knorr Professional Kycklingfond och koka tills smaken är koncentrerad.
- Rosta resten av Knorr Professional Vitlök kryddpuré i ugnen.
- Slå på vinägerskyn och låt sjuda försiktigt i 30 min. Späd eventuellt med vatten så att skyn inte blir för tjock.
- Smaka av med citronsaft innan servering.
- Lägg rotsellerin i en form tillsammans med kräm och kyckling. Täck med endiv, svarvad rotselleri och råhyvlad blekselleri samt färsk dragon.
- Riv osten och spräck såsen med dragonolja.