Ingredienser
Koreansk Ramen
-
Ägg (stora, klass A) 5.0 st
Soppan
-
Olja, majs 25.0 ml
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 75.0 g
-
Vatten 2.5 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
Vid servering
-
Nudlar, ramen tillagade 800.0 g
-
Svamp, shiitake skivade 250.0 g
-
Svamp, Enoki 250.0 g
-
Kimchi 300.0 g
-
Böngroddar 167.0 g
-
Kinakål, strimlad 250.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Sesamfrön, rostade 30.0 g
Förberedelser
-
Koreansk Ramen
- Koka upp vattnet till äggen. När vattnet kokar, lägg ner äggen och låt dem koka i exakt 6 minuter och 20 sekunder. Ta upp dem genast och skölj dem kalla snabbt.
-
Soppan
- Sautera Knorr PROFESSIONAL vitlök och ingefära puré, chilipasta och lök i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin ca 2 minuter. Häll sedan på vatten och Knorr Kycklingfond, och koka upp.
-
Vid servering
- Skala äggen och dela dem med en vass kniv. Fördela nudlar, svamp, kimichi, böngroddar, kinakål, salladslök och ägghalvor i serveringsskålar.
- Häll den heta buljongen över nudlarna och grönsakerna i skålarna.
- Toppa med rostad lök, koriander och sesamfrön.