Korensk Ramen
Ramen, härlig buljongsoppa med nudlar, finns i massor av olika varianter i såväl Kina, Japan och Korea. Den här soppan, som är en koreansk variant, är både kryddstark och otroligt mättade.

Ingredienser
Korensk Ramen
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Koreansk Ramen
Ägg (stora, klass A)
/st
5.0 st
0%
Soppan
Olja, majs
/ml
25.0 ml
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Chilipasta, Koreansk (Go chu jang)
/g
75.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Vatten
/l
2.5 l
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
50.0 g
0%

Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Vid servering
Nudlar, ramen tillagade
/g
800.0 g
0%
Svamp, shiitake skivade
/g
250.0 g
0%
Svamp, Enoki
/g
250.0 g
0%
Kimchi
/g
300.0 g
0%
Böngroddar
/g
167.0 g
0%
Kinakål, strimlad
/g
250.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
50.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
20.0 g
0%
Sesamfrön, rostade
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Koreansk Ramen
-
Ägg (stora, klass A) 5.0 st
Soppan
-
Olja, majs 25.0 ml
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 75.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Vatten 2.5 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
Vid servering
-
Nudlar, ramen tillagade 800.0 g
-
Svamp, shiitake skivade 250.0 g
-
Svamp, Enoki 250.0 g
-
Kimchi 300.0 g
-
Böngroddar 167.0 g
-
Kinakål, strimlad 250.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
Sesamfrön, rostade 30.0 g
Förberedelser
-
Koreansk Ramen
- Koka upp vattnet till äggen. När vattnet kokar, lägg ner äggen och låt dem koka i exakt 6 minuter och 20 sekunder. Ta upp dem genast och skölj dem kalla snabbt.
-
Soppan
- Sautera Knorr PROFESSIONAL vitlök och ingefära puré, chilipasta och lök i matfett ca 2 minuter. Häll sedan på vatten och Knorr Kycklingfond, och koka upp.
-
Vid servering
- Skala äggen och dela dem med en vass kniv. Fördela nudlar, svamp, kimichi, böngroddar, kinakål, salladslök och ägghalvor i serveringsskålar.
- Häll den heta buljongen över nudlarna och grönsakerna i skålarna.
- Toppa med rostad lök, koriander och sesamfrön.