Helbakad rotselleri stjälkpesto
Bakar man med skalet på så behålls mycket mer av rotsellerins smak. En pesto på persiljestjälkar är ett bra sätt att ta till vara på hela persiljebunten.

Ingredienser
Helbakad rotselleri stjälkpesto
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Helbakad rotselleri
Selleri, rot
/kg
1.2 kg
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Stjälkpesto
Persiljestjälkar
/g
300.0 g
0%
Solrosfrön
/g
50.0 g
0%
Rapsolja
/g
130.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
5.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
5.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Helbakad rotselleri
-
Selleri, rot 1.2 kg
-
Salt 5.0 g
Stjälkpesto
-
Persiljestjälkar 300.0 g
-
Solrosfrön 50.0 g
-
Rapsolja 130.0 g
Förberedelser
-
Helbakad rotselleri
- Skär bort den jordiga delen på rotsellerin. Gnid in rotsellerin i lite olja och salta.
- Baka den hel i ugn 180 grader tills mjuk igenom.
-
Stjälkpesto
- Mixa persiljestjälkar, solrosfrön, olja, vinäger och Knorr Professional Vitlök kryddpuré till en slät pesto.
- Dela rotsellerin i mindre bitar och klicka pesto ovanpå.