Helbakad rotselleri stjälkpesto
Bakar man med skalet på så behålls mycket mer av rotsellerins smak. En pesto på persiljestjälkar är ett bra sätt att ta till vara på hela persiljebunten.

Ingredienser
Helbakad rotselleri
-
Selleri, rot 1.2 kg
-
Salt 5.0 g
Stjälkpesto
-
Persiljestjälkar 300.0 g
-
Solrosfrön 50.0 g
-
Rapsolja 130.0 g
Förberedelser
-
Helbakad rotselleri
- Skär bort den jordiga delen på rotsellerin. Gnid in rotsellerin i lite olja och salta.
- Baka den hel i ugn 180 grader tills mjuk igenom.
-
Stjälkpesto
- Mixa persiljestjälkar, solrosfrön, olja, vinäger och Knorr Professional Vitlök kryddpuré till en slät pesto.
- Dela rotsellerin i mindre bitar och klicka pesto ovanpå.