Eton mess
Krossade maränger, vispad grädde och vinägerinkokta jordgubbar blir här en fräsch variant på en engelsk gammal goding där nyplockade jordgubbar brukar få spela huvudrollen. De inkokta jordgubbarna passar också bra till scones, våfflor och pannkakor. MAILLES Äppelcidervinäger är ekfatslagrad.

Ingredienser
Eton mess
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Inkokta jordgubbar
Jordgubbar, frysta
/g
700.0 g
0%
Socker
/g
240.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
120.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Vatten
/ml
80.0 ml
0%
Vid servering
Till Servering
/
0.0
0%
Maränger, Grädde Och Vaniljglass
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Inkokta jordgubbar
-
Jordgubbar, frysta 700.0 g
-
Socker 240.0 g
-
Vatten 80.0 ml
Vid servering
-
Till Servering
-
Maränger, Grädde Och Vaniljglass
Förberedelser
-
Inkokta jordgubbar
- Blanda samman samtliga ingredienser, koka upp vid moderat värme.
- Rör med jämna mellanrum så att socker löser och sjud långsamt tills vätskan börjar tjockna, skumma av.
- Låt svalna och försvara i kylt fram till användning
-
Vid servering
- Krossa marängerna lätt och vispa grädden.
- Varva inkokta maränger, glass, jordgubbar och grädde i omgångar.
- Servera omgående.