Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör Doro Wat - kycklinggryta

  • Kyckling, lår 1.6 kg
  • Salt, havs 8.0 g
  • Svartpeppar, malen 2.0 g
  • Vårlök, skivad 500.0 g
  • Rapsolja 15.0 g
  • SLOTTS Tomatpuré 15.0 g
  • Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg 10.0 g
  • Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 5.0 g
  • Brun farin 10.0 g
  • Vatten 1250.0 ml
  • KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 30.0 g
  • KNORR Oxfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 29027701 15.0 g
  • Salt och peppar

Injera

  • Jäst, färsk 15.0 g
  • Öl 50.0 ml
  • Salt(1) 20.0 g
  • Kornmjöl 250.0 g
  1. Gör Doro Wat - kycklinggryta

    • Krydda kycklingen med salt och peppar. Pudra över ett tunt lager MAIZENA majsstärkelse. Bryn kycklingen till fin färg.
    • Hetta upp oljan, sänk till låg värme och smält löken långsamt under omrörning, ca 10 minuter. Tillsätt SLOTTS Tomatpuré, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré och socker och låt löken karamellisera i blandningen.
    • Häll på vatten, Knorr Kycklingbuljong och Knorr Oxfond. Tillsätt kycklingen och koka upp. Sänk värmen tilllåg och låt sjuda tills kycklingen är klar.
    • Spä eventuellt med lite mer vatten. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
  2. Injera

    • Blanda samman vatten, öl och salt.
    • Rör ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan och vispa sedan ner mjölet, lite i taget.
    • Låt smeten jäsa på varm plats i minst 30 minuter, eller över natten.
    • Stek tunna pannkakor.
  3. Till servering

    • Servera kycklinggrytan med pannkakan, som används att ta upp grytan med istället för bestick.