+

Chokladpastej

Chokladglass

Apelsinmaränger

  • Apelsinjuice, färsk 50 g
  • Apelsin, zest
  • Vatten 34 g
  • Albumina (Sosa) 10 g
  • Socker, florsocker 80 g
  • Socker 80 g

Apelsin & vaniljkräm

Mandelcrumbel

Till garnering

  • Hallon, färska 200 g
  • Björnbär 200 g
  • Ros, blad av 20 g
  • Harsyra 20 g
  1. Chokladpastej

    • Smällt chokladen till 45°C
    • Koka upp Knorr Visp 31% med Crème Bonjour och vaniljstången.
    • Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion.
    • Häll upp chokladblandningen i en pelarmixer och tillsätt äggen.
    • Klä en ugnssäker form med plastfilm och slå i chokladsmeten.
    • Grädda i ugnvid 95°C i 45 min
  2. Chokladglass

    • Smält chokladen till 45°C
    • Vispa upp äggula och socker
    • KokaKnorr Visp 31%med mjölken, glykosen och den skårade vaniljstången
    • Slå den varma vätskan över äggblandningen under omrörning.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sjud till 84°C
    • Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar.
    • Tillsätt gelespresa och mixa med en stav mixer till en jämn smet smaka av med lite salt.
    • Häll sedan upp glassmesten i Paco Jet behållare och frys.
    • Om du inte har en Paco Jet går det bra att köra glassen i en vanlig glassmaskin
  3. Apelsinmaränger

    • Blanda strösocker och albumina
    • Vispa apelsinsaft, zest och vatten, tillsätt socker albuminablandningen
    • Vispa på medelhastighet till styv maräng, sikta och vänd ner florsocker.
    • Spritsa upp platta maränger på ett bakplåtspapper.
    • Grädda i ugnen på 90°C i ca 1 timme.

  4. Apelsin & vaniljkräm

    • Koka upp mjölk, apelsinzest, vaniljstång och 100 g Knorr Visp 31%.
    • Vispa upp äggula socker ochMAIZENA
    • Häll den varma mjölkblandningen över äggblandningen samtidigt som du vispar.
    • Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp
    • Tag av från spisen och låt svalna till 65°C
    • Vispa ner det tärnade smöret.
    • När krämen är kall vänd ner den lättvispade knorr vispen och fyll upp krämen i spritspåse.

  5. Mandelcrumbel

    • Blanda samman samtliga ingredienser i en degblandare.´
    • Kör blandningen tills den är smulig.
    • Grädda crumblen i ugnen på 200° tills den är gyllenbrun ca 7 min.
  6. Till garnering

    • Garnera rätten med hallonen, björnbären, harsyran och rosenknoppsbladen.

+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto