Chokladpastej med färska bär och chokladglass
Bli inspirerad av våra chokladdesserter. Med våra chokladdesserter skapar du alltid en unik upplevelse för dina gäster.

Ingredienser
Chokladpastej med färska bär och chokladglass
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Chokladpastej
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Ägg (stora, klass A)
/st
2.0 st
0%
Choklad, ljus 39%
/g
385.0 g
0%
Vaniljstång, halv
/st
1.0 st
0%
Cream cheese
/g
230.0 g
0%
Chokladglass
Mjölk, färsk
/g
275.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
275.0 ml
0%
Vaniljstång, halv
/st
0.0 st
0%
Glykos
/g
5.0 g
0%
Ägg, gula
/g
50.0 g
0%
Socker
/g
75.0 g
0%
Gelespresa (Sosa)
/g
1.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Choklad, mörk 64%
/g
70.0 g
0%
Apelsinmaränger
Apelsinjuice, färsk
/g
50.0 g
0%
Apelsin, zest
/g
0.0 g
0%
Vatten
/g
34.0 g
0%
Albumina (Sosa)
/g
10.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
80.0 g
0%
Socker
/g
80.0 g
0%
Apelsin & vaniljkräm
Mjölk, färsk
/g
300.0 g
0%
Apelsinjuice, färsk
/g
100.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Apelsin, zest
/g
0.0 g
0%
Ägg, gula
/g
120.0 g
0%
Socker
/g
120.0 g
0%
Smör, bords
/g
30.0 g
0%
Mandelcrumbel
Smör
/g
30.0 g
0%
Socker
/g
30.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
30.0 g
0%
Vetemjöl
/g
30.0 g
0%
Kardemumma malen
/g
0.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Till garnering
Hallon, färska
/g
200.0 g
0%
Björnbär
/g
200.0 g
0%
Ros, blad av
/g
20.0 g
0%
Harsyra
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Chokladpastej
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
-
Ägg (stora, klass A) 2.0 st
-
Choklad, ljus 39% 385.0 g
-
Vaniljstång, halv 1.0 st
-
Cream cheese 230.0 g
Chokladglass
-
Mjölk, färsk 275.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 275.0 ml
-
Vaniljstång, halv
-
Glykos 5.0 g
-
Ägg, gula 50.0 g
-
Socker 75.0 g
-
Gelespresa (Sosa) 1.0 g
-
Salt 1.0 g
-
Choklad, mörk 64% 70.0 g
Apelsinmaränger
-
Apelsinjuice, färsk 50.0 g
-
Apelsin, zest
-
Vatten 34.0 g
-
Albumina (Sosa) 10.0 g
-
Socker, florsocker 80.0 g
-
Socker 80.0 g
Apelsin & vaniljkräm
-
Mjölk, färsk 300.0 g
-
Apelsinjuice, färsk 100.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Apelsin, zest
-
Ägg, gula 120.0 g
-
Socker 120.0 g
-
Smör, bords 30.0 g
Mandelcrumbel
-
Smör 30.0 g
-
Socker 30.0 g
-
Mandelmjöl 30.0 g
-
Vetemjöl 30.0 g
-
Kardemumma malen
-
Salt
Till garnering
-
Hallon, färska 200.0 g
-
Björnbär 200.0 g
-
Ros, blad av 20.0 g
-
Harsyra 20.0 g
Förberedelser
-
Chokladpastej
- Smällt chokladen till 45°C
- Koka upp grädde med cream cheese och vaniljstången.
- Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion.
- Häll upp chokladblandningen i en pelarmixer och tillsätt äggen.
- Klä en ugnssäker form med plastfilm och slå i chokladsmeten.
- Grädda i ugnvid 95°C i 45 min
-
Chokladglass
- Smält chokladen till 45°C
- Vispa upp äggula och socker
- Koka grädde med mjölken, glykosen och den skårade vaniljstången
- Slå den varma vätskan över äggblandningen under omrörning.
- Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sjud till 84°C
- Slå den varma vätskan över chokladen i tre omgångar.
- Tillsätt gelespresa och mixa med en stav mixer till en jämn smet smaka av med lite salt.
- Häll sedan upp glassmesten i Paco Jet behållare och frys.
- Om du inte har en Paco Jet går det bra att köra glassen i en vanlig glassmaskin
-
Apelsinmaränger
- Blanda strösocker och albumina
- Vispa apelsinsaft, zest och vatten, tillsätt socker albuminablandningen
- Vispa på medelhastighet till styv maräng, sikta och vänd ner florsocker.
- Spritsa upp platta maränger på ett bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 90°C i ca 1 timme.
-
Apelsin & vaniljkräm
- Koka upp mjölk, apelsinzest, vaniljstång och 100 g grädde.
- Vispa upp äggula socker och MAIZENA
- Häll den varma mjölkblandningen över äggblandningen samtidigt som du vispar.
- Slå sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp
- Tag av från spisen och låt svalna till 65°C
- Vispa ner det tärnade smöret.
- När krämen är kall vänd ner den lättvispade knorr vispen och fyll upp krämen i spritspåse.
-
Mandelcrumbel
- Blanda samman samtliga ingredienser i en degblandare.´
- Kör blandningen tills den är smulig.
- Grädda crumblen i ugnen på 200° tills den är gyllenbrun ca 7 min.
-
Till garnering
- Garnera rätten med hallonen, björnbären, harsyran och rosenknoppsbladen.