Menu

Ingredienser

+

Sås

Kyckling

  • Kyckling, lårfilé 1.5 kg
  • Vetemjöl 200.0 g
  • Margarin, flytande 500.0 g
  • Mandel, flagad 100.0 g
  • Russin 100.0 g
  • Persilja, hackad 25.0 g

De stora våtmarksområdena i sydstaterna, och det varma klimatet, lämpar sig utmärkt för risodling. USA är idag en av världens största risproducenter, vilket passar perfekt in i ”Low Country”-köket. Den här kycklingrätten har inslag från de fyra största köken i regionen.

...

Förberedelser

  1. Sås

    • Stek baconet krispigt i en stor gryta. Lyft upp baconet ur fettet med en hålslev.
    • Stek lök, paprika och Knorr Professional Vitlök kryddpuré i baconfettet tills att löken och grönsakerna är mjuka men inte fått färg.
    • Tillsätt vatten och Knorr Kycklingfond och koka upp.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, kryddor och kryddpuréer samt hälften av saltet och låt såsen småkoka i cirka 10 minuter.
  2. Kyckling

    • Vänd kycklingbitarna i vetemjölet blandat med resten av saltet och bryn dem i en gryta med matfett.
    • Lägg den brynta kycklingen i såsen och ställ in i ugnen i cirka 180 graders värme i 45 minuter.
    • Servera rätten på en bädd av nykokt ris och strö över mandel, russin och persilja.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny