Chicken Country Captain
De stora våtmarksområdena i sydstaterna, och det varma klimatet, lämpar sig utmärkt för risodling.USA är i dag en av världens största risproducenter, vilket passar perfekt in i ”Low Country”-köket. Den här kycklingrätten har inslag från de fyra stora köken i regionen.

Ingredienser
Sås
-
Bacon, tärnad 200.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Paprika, grön tärnad 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Salt 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 3.0 g
-
Timjan, torkad 15.0 g
Kyckling
-
Kyckling, lårfilé 1.5 kg
-
Vetemjöl 200.0 g
-
Margarin, flytande 500.0 g
-
Mandel, flagad 100.0 g
-
Russin 100.0 g
-
Persilja, hackad 25.0 g
Förberedelser
-
Sås
- Stek baconet krispigt i en stor gryta. Lyft upp baconet ur fettet med en hålslev.
- Stek lök, paprika och Knorr Professional Vitlök kryddpuré i baconfettet tills att löken och grönsakerna är mjuka men inte fått färg.
- Tillsätt vatten och Knorr Kycklingfond och koka upp.
- Tillsätt Knorr Tomatino, kryddor och kryddpuréer samt hälften av saltet och låt såsen småkoka i cirka 10 minuter.
-
Kyckling
- Vänd kycklingbitarna i vetemjölet blandat med resten av saltet och bryn dem i en gryta med matfett.
- Lägg den brynta kycklingen i såsen och ställ in i ugnen i cirka 180 graders värme i 45 minuter.
- Servera rätten på en bädd av nykokt ris och strö över mandel, russin och persilja.