Chicken Country Captain
De stora våtmarksområdena i sydstaterna, och det varma klimatet, lämpar sig utmärkt för risodling. USA är idag en av världens största risproducenter, vilket passar perfekt in i ”Low Country”-köket. Den här kycklingrätten har inslag från de fyra största köken i regionen.

Ingredienser
Chicken Country Captain
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sås
Bacon, tärnad
/g
200.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
Paprika, grön tärnad
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%

Salt
/g
10.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
3.0 g
0%
Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Timjan, torkad
/g
15.0 g
0%
Kyckling
Kyckling, lårfilé
/kg
1.5 kg
0%
Vetemjöl
/g
200.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
500.0 g
0%
Mandel, flagad
/g
100.0 g
0%
Russin
/g
100.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
25.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sås
-
Bacon, tärnad 200.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Paprika, grön tärnad 200.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Salt 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 3.0 g
-
Timjan, torkad 15.0 g
Kyckling
-
Kyckling, lårfilé 1.5 kg
-
Vetemjöl 200.0 g
-
Margarin, flytande 500.0 g
-
Mandel, flagad 100.0 g
-
Russin 100.0 g
-
Persilja, hackad 25.0 g
Förberedelser
-
Sås
- Stek baconet krispigt i en stor gryta. Lyft upp baconet ur fettet med en hålslev.
- Stek lök, paprika och Knorr Professional Vitlök kryddpuré i baconfettet tills att löken och grönsakerna är mjuka men inte fått färg.
- Tillsätt vatten och Knorr Kycklingfond och koka upp.
- Tillsätt Knorr Tomatino, kryddor och kryddpuréer samt hälften av saltet och låt såsen småkoka i cirka 10 minuter.
-
Kyckling
- Vänd kycklingbitarna i vetemjölet blandat med resten av saltet och bryn dem i en gryta med matfett.
- Lägg den brynta kycklingen i såsen och ställ in i ugnen i cirka 180 graders värme i 45 minuter.
- Servera rätten på en bädd av nykokt ris och strö över mandel, russin och persilja.