Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Biryani kryddmix

  • Kanel malen 5.0 g
  • Gurkmeja 5.0 g
  • Nejlikor malda 5.0 g
  • Svartpeppar grovmalen 5.0 g
  • Spiskummin malen 5.0 g
  • Kardemumma malen 5.0 g
  • Korianderfrö, malen 5.0 g

Kyckling

  • Kyckling, lårfilé 1.0 kg
  • Knorr Fraiche 24 % 8 x 1 L 200.0 g
  • Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Limejuice 40.0 ml
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg 10.0 g
  • Salt 3.0 g
  • Svartpeppar grovmalen 2.0 g
  • Gurkmeja 5.0 g

Biryani sauce

  • Rapsolja 100.0 g
  • Lök, tärnad 400.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 600.0 g
  • SLOTTS Tomatpuré 200.0 g
  • Vatten 250.0 ml
  • Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 6.0 g
  1. Biryani kryddmix

    • Blanda alla kryddorna till Biryani kryddmix.
  2. Kyckling

    • Blanda Knorr Fraiche 24%, limejuicen, Knorr Professional Ingefära kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, gurkmeja och smaka av med salt och peppar.
    • Tillsätt kycklingen och låt marinera minst två timmar, gärna över natten.
    • Lyft upp kycklingen ur marinaden och rosta i ugn 180 grader tills kycklingen är genomstekt.
  3. Biryani sauce

    • Hetta upp olja i en kastrull och bryn på löken tills mjuk.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, SLOTTS Tomatpuré, vatten, Knorr Kycklingfond och Biryani kryddmix. Låt koka 10 minuter. Rör emellanåt.
    • Tillsätt kycklingen. Låt koka så allt blir varmt.