Chicken Biryani sauce
Biryani härstammar från Asiens och framförallt Indiens muslimer. Där används det som smaksättning av ris. I kenya används det mer som en sås till grytor. Kan göras med fisk, kött eller grönsaker för ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser
Chicken Biryani sauce
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Biryani kryddmix
Kanel malen
/g
5.0 g
0%
Gurkmeja
/g
5.0 g
0%
Nejlikor malda
/g
5.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
5.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
5.0 g
0%
Kardemumma malen
/g
5.0 g
0%
Korianderfrö, malen
/g
5.0 g
0%
Kyckling
Kyckling, lårfilé
/kg
1.0 kg
0%
Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Limejuice
/ml
40.0 ml
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Gurkmeja
/g
5.0 g
0%
Biryani sauce
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
400.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
250.0 ml
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
6.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Biryani kryddmix
-
Kanel malen 5.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Nejlikor malda 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Kardemumma malen 5.0 g
-
Korianderfrö, malen 5.0 g
Kyckling
-
Kyckling, lårfilé 1.0 kg
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Limejuice 40.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
Biryani sauce
-
Rapsolja 100.0 g
-
Lök, tärnad 400.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 200.0 g
-
Vatten 250.0 ml
Förberedelser
-
Biryani kryddmix
- Blanda alla kryddorna till Biryani kryddmix.
-
Kyckling
- Blanda creme fraiche, limejuicen, Knorr Professional Ingefära kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, gurkmeja och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt kycklingen och låt marinera minst två timmar, gärna över natten.
- Lyft upp kycklingen ur marinaden och rosta i ugn 180 grader tills kycklingen är genomstekt.
-
Biryani sauce
- Hetta upp olja i en kastrull och bryn på löken tills mjuk.
- Tillsätt Knorr Tomatino, SLOTTS Tomatpuré, vatten, Knorr Kycklingfond och Biryani kryddmix. Låt koka 10 minuter. Rör emellanåt.
- Tillsätt kycklingen. Låt koka så allt blir varmt.