Chicken Biryani sauce
Biryani härstammar från Asiens och framförallt Indiens muslimer. Där används det som smaksättning av ris. I kenya används det mer som en sås till grytor. Kan göras med fisk, kött eller grönsaker för ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser
Biryani kryddmix
-
Kanel malen 5.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Nejlikor malda 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Kardemumma malen 5.0 g
-
Korianderfrö, malen 5.0 g
Kyckling
-
Kyckling, lårfilé 1.0 kg
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Limejuice 40.0 ml
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
Biryani sauce
-
Rapsolja 100.0 g
-
Lök, tärnad 400.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 200.0 g
-
Vatten 250.0 ml
Förberedelser
-
Biryani kryddmix
- Blanda alla kryddorna till Biryani kryddmix.
-
Kyckling
- Blanda creme fraiche, limejuicen, Knorr Professional Ingefära kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, gurkmeja och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt kycklingen och låt marinera minst två timmar, gärna över natten.
- Lyft upp kycklingen ur marinaden och rosta i ugn 180 grader tills kycklingen är genomstekt.
-
Biryani sauce
- Hetta upp olja i en kastrull och bryn på löken tills mjuk.
- Tillsätt Knorr Tomatino, SLOTTS Tomatpuré, vatten, Knorr Kycklingfond och Biryani kryddmix. Låt koka 10 minuter. Rör emellanåt.
- Tillsätt kycklingen. Låt koka så allt blir varmt.