Butter chicken
Murgh Makhani eller Butter chicken som vi kallar den i Europa, är en klassisk populär indisk rätt som serveras i nästan alla restauranger i Indien. Den är ljusgul/röd i färgen vilket passar bra till alla typer av festligheter i Indien.

Ingredienser
Butter chicken
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Butter chicken
Kyckling, tärnad
/kg
1.5 kg
0%
Lök, tärnad
/g
350.0 g
0%
Chiliflakes
/g
1.0 g
0%
Kardemumma, hela
/g
2.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
10.0 g
0%
Gurkmeja
/g
3.0 g
0%
Garam masala
/g
40.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Matlagningsgrädde
/ml
300.0 ml
0%
Yoghurt
/g
200.0 g
0%
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Butter chicken
-
Kyckling, tärnad 1.5 kg
-
Lök, tärnad 350.0 g
-
Chiliflakes 1.0 g
-
Kardemumma, hela 2.0 g
-
Spiskummin malen 10.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Garam masala 40.0 g
-
Matlagningsgrädde 300.0 ml
-
Yoghurt 200.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
Förberedelser
-
Butter chicken
- Stek upp kyckling och lök i olja tillsammans med chili, kardemumma, spiskummin, gurkmeja och garam masala.
- Tillsätt Knorr Professional Ingefära kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuréoch Knorr Tomatino och koka upp. Tillsätt matlagningsgrädde Laktosfri och yoghurt precis före servering.
- Garnera gärna rätten med lite mandel, russin och färsk koriander och servera med ris eller naanbröd.