Apelsintarte med crème brûlée, chokladmousse och apelsin marinerad i vanilj
Apelsin crème brûlée-tarte på söt mördegsbotten och krispig karamellbrûlée topp med fluffigt choklad tillbehör…Himmelriket vid första tuggan.

Ingredienser
Apelsintarte med crème brûlée, chokladmousse och apelsin marinerad i vanilj
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pajbotten
Smör
/g
120.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
30.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
90.0 g
0%
Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Vetemjöl
/g
235.0 g
0%
Crème brûlée
Apelsin, skal av
/st
2.0 st
0%
Mjölk
/dl
4.5 dl
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/dl
5.0 dl
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
135.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Marinerade apelsiner
Apelsiner
/st
5.0 st
0%
Vaniljstång
/st
2.0 st
0%
Cointreau (apelsinlikör)
/ml
60.0 ml
0%
Socker
/g
50.0 g
0%
Kramelliserad apelsin
Apelsin
/st
3.0 st
0%
Socker, rör
/g
40.0 g
0%
Chokladmousse
CARTE D'OR Chokladmousse 1 x 1,44 kg
/g
48.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Ägg och produkter därav: *
Mjölk
/dl
1.0 dl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pajbotten
-
Smör 120.0 g
-
Mandelmjöl 30.0 g
-
Socker, florsocker 90.0 g
-
Ägg 1.0 stk
-
Vetemjöl 235.0 g
Crème brûlée
-
Apelsin, skal av 2.0 st
-
Mjölk 4.5 dl
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
Marinerade apelsiner
-
Apelsiner 5.0 st
-
Vaniljstång 2.0 st
-
Cointreau (apelsinlikör) 60.0 ml
-
Socker 50.0 g
Kramelliserad apelsin
-
Apelsin 3.0 st
-
Socker, rör 40.0 g
Chokladmousse
-
Mjölk 1.0 dl
Förberedelser
-
Pajbotten
- Blanda det smälta smöret med mandelmjöl, florsocker och 175 g mjöl. Rör ner ägget. Tillsätt resten av mjölet. Tryck ut degen i en kakform. Gör hål i botten med en gaffel. Lägg någon slags vikt på kakan. Grädda i 10 minuter i 160 grader. Ta bort vikten och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt det svalna.
-
Crème brûlée
- Blanda dessertingrediensen med en liten mängd mjölk. Värm resten av mjölken, apelsinjuicen och skalen. Låt mjölken ta smak av apelsinskalen och ta sedan bort skalen. Tillsätt mjölk-dessertblandningen i kastrullen. Värm tills det kokar. Tillsätt grädden och låt sjuda i cirka två minuter under ständig omrörning. Häll massan över kakan. Låt svalna i minst 6 timmar.
-
Marinerade apelsiner
- Skala apelsinerna med kniv. Skär apelsinen i bitar. Pressa ur saften. Koka upp apelsinjuice, vaniljstång, vaniljfrön, likör och socker. Låt det svalna. Blanda såsen med apelsinbitarna.
-
Kramelliserad apelsin
- Skala apelsinen med kniv och skär apelsinen i tunna skivor. Fördela apelsinerna på en bakplåt och strö över socker. Grädda i 185 graders ugnsvärme i 20 minuter.
-
Chokladmousse
- Blanda dessertingrediensen med den kalla mjölken. Blanda först med en elvisp i 2 minuter på låg hastighet och sedan i 5 minuter på hög hastighet. Låt vila i en timme. Lägg i en spritspåse.