Apelsin & kanel brûlée
En klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Desserten är god och serveras vanligen i portionsformar. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûlée med andra smaker så som exempelvis kaffe och kardemumma eller citron och timjan.

Ingredienser
Apelsin & kanel brûlée
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Apelsin & kanel brûlée
Mjölk
/ml
600.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Apelsin, zest
/g
14.0 g
0%
Kanelstång
/g
20.0 g
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vid servering
Socker, rör
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Apelsin & kanel brûlée
-
Mjölk 600.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Apelsin, zest 14.0 g
-
Kanelstång 20.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
Förberedelser
-
Apelsin & kanel brûlée
- Koka upp grädde, mjölk, apelsinzest och kanelstång vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée,torrvara med en del av gräddmjölken, därefter tillsätt resterande gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsammans vid moderat värme i 2 minuter under omrörning.
- Lyft ur kanelstängerna och portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar. Låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!