Veggieburger med kikärtor
Burgartrenden har vuxit under de senaste 10 åren, inte minst bland de vegetariska varianterna. Här har vi fokuserat på en burgare med mycket syra och umami som får det att vattnas i munnen till och med på den största köttentusiasten.

Ingredienser
Burgaren
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 500.0 g
-
Lök, gul 28.0 g
-
Ägg 1.0 stk
Sås
Tillbehör
-
Avokado 4.0 st
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Basilika, färsk 100.0 g
-
Briochebröd, Hamburgare per bröd 10.0 st
Förberedelser
-
Burgaren
-
Blanda kikärtorna med lök, tapoika, ägg, grönsaksfond och Knorr Brynt Lökfond.
-
Forma kikärtssmeten till "biffar" och k dem spröda i rikligt med olja i stekpanna
-
-
Sås
-
Blanda majonnäs, chilipuré och Knorr Brynt Lökfond.
-
-
Tillbehör
-
Blanda den skurna rödlöken med vinaigretten
-
Bygg burgaren på briochbrödet med chilimayo, färsk basilika, de steka kikärtsbiffarna, avokado och picklad rödlök.
-