Menu

Ingredienser

+

Till pastan

  • Svamp, champinjoner skivade frusna 750.0 g
  • Margarin, flytande 30.0 g
  • Linser, röda 150.0 g
  • Curry, Garam Marsala 10.0 g
  • Morot, riven 255.0 g
  • Sweet chili, sås 10.0 g
  • Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 20.0 g
  • Broccoli 400.0 g
  • Ärtor, gröna 500.0 g
  • Salt Och Peppar
  • Pasta, spagetti (standard) 700.0 g
  • Fullkornspasta,Svensktillverkad
  • Matlagningsgrädde 100.0 ml

Pastasås kan varieras på många olika sätt, här har vi valt att göra en smakrik och krämig variant med curry och chili. Klimatvänliga grönsaker och linser ger en mättnad utan att dominera rätten. Servera gärna fullkornspasta till.

...

Förberedelser

  1. Till pastan

    • Fräs champinjoner och curry i matfett. Tillsätt linser och låt vätskan från svampen koka in.
    • Tillsätt morötter, matlagningsgrädde och buljong, låt såsen koka ihop något.
    • Smaksätt med sweet chili sauce, salt och peppar.
    • Tillsätt broccoli buketterna och ärtorna och låt grytan sjuda ytterligare någon minut till önskad konsistens på broccolin.
    • Koka pastan enligt anvisning och servera till.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny