Variation på blomkål med dragon och mandel
Blomkål kan tillagas på många olika sätt. Här har vi listat några av våra favoriter och kombinerat dem med dragon och mandel.

Ingredienser
Crudité på blomkål
-
Blomkål 0.2 kg
-
Lök, schalotten 50.0 g
Helstekt blomkål
-
Blomkål 0.5 kg
-
Smör 50.0 g
-
Citron,zest 10.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Vitpeppar malen 2.0 g
Blomkålssoppa
-
Blomkål 0.4 kg
-
Lök, schalotten 100.0 g
-
Smör 20.0 g
-
Vatten 500.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
Dragonemulsion
-
Dragon, färsk 20.0 g
Salta mandlar
-
Mandel 100.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Salt 4.0 g
Förberedelser
-
Crudité på blomkål
- Dela blomkålen i små buketter och hacka schalottenlök. Blanda grönsakerna och marinera dem i HELLMANN’S Citrus Vinaigrette, salt och peppar.
-
Helstekt blomkål
- Skiva blomkålshuvudet i fyra skivor och stek dem i smör.
- Strö citronzest, salt och vitpeppar över blomkålen.
- Baka klart i ugn på 150° C i fem minuter.
-
Blomkålssoppa
- Dela blomkålen i buketter och fräs med hackad schalottenlök och Knorr Professional Vitlök kryddpuré i smör.
- Blanda i vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk och grädde. Låt koka till blomkålen är mjuk.
- Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft.
-
Dragonemulsion
- Mixa HELLMANN’S Majonnäs, MAILLE Senap Dijon Original och dragon tills den fått en tydlig grön färg.
-
Salta mandlar
- Koka upp vatten med salt, lägg i de skalade mandlarna och låt koka i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200° C och rosta mandlarna tills de är klara.