Tunisisk Tajine
Till skillnad från Marockansk Tajine som är en gryta så gör Tunisierna något som skulle kunna kallas en ugnsomelett. Hur som helst så är det en lätt rätt att göra med ordentligt kryddig smak som resultat.

Ingredienser
Tunisisk Tajine
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tunisisk Tajine
Potatis, fast tärnad 3x3 cm
/g
500.0 g
0%
Rapsolja
/g
60.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Aubergine, i 1x1 cm tärningar
/g
500.0 g
0%
Paprika, röd tärnad
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

KNORR Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg "Utförsäljning 50% rabatt"
/g
30.0 g
0%
Gurkmeja
/g
3.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
2.0 g
0%
Ägg, färska
/g
600.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
20.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tunisisk Tajine
-
Potatis, fast tärnad 3x3 cm 500.0 g
-
Rapsolja 60.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Aubergine, i 1x1 cm tärningar 500.0 g
-
Paprika, röd tärnad 500.0 g
-
KNORR Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg "Utförsäljning 50% rabatt" 30.0 g
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Ägg, färska 600.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Tunisisk Tajine
- Bryn potatisen i olja tills fin färg och genomstekt. Tillsätt lök och Knorr Professional Vitlök kryddpuré och låt svetta runt en stund. Häll i en bunke.
- Bryn aubergine och paprika i olja tills de är mjuka. Tillsätt alla kryddor och låt svetta en stund. Häll över i potatisbunken och blanda väl.
- Vispa äggen lätt tillsammans med persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Häll grönsakerna i en smord form. Slå på äggen. Grädda i ugn 180 grader i ca 20 minuter.