Ingredienser
Grönsaker
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Zucchini, i grova bitar 300.0 g
-
Morot, skalad skivad 400.0 g
-
Sötpotatis, skalad tärnad 400.0 g
-
Paprika, röd tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 400.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 60.0 g
-
Kanel malen 3.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Cous cous
-
Couscous 0.8 kg
-
Olja, oliv 50.0 ml
-
Vatten 1.0 l
Förberedelser
-
Grönsaker
- Hetta upp matoljan i en kastrull. Tillsätt lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och låt fräsa tills de får lite färg.
- Tillsätt alla torra kryddor och låt de fräsa 1 minut.
- Tillsätt SLOTTS tomatpuré och låt fräsa en stund till.
- Tillsätt Knorr Grönsaksfond och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt alla övriga grönsaker och låt koka tills allt mjuknat.
-
Cous cous
- Rosta cous cousen i ugn till gyllene färg.
- Slå på olivolja och varm Knorr grönsaksfond utspädd i vattnet. Täck direkt med lock och låt stå i 5 minuter.
- Fluffa upp cous cousen med en visp eller med händerna.