Tunisisk grönsakscous cous
Vad vore norra Afrika utan cous cous. Här en god, mustig grönsaksgryta som serveras till. Rostar man cous cousen innan man kokar den så får man en mycket fylligare smak.

Ingredienser
Grönsaker
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Zucchini, i grova bitar 300.0 g
-
Morot, skalad skivad 400.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 400.0 g
-
Paprika, röd tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 400.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 60.0 g
-
Kanel malen 3.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Cous cous
-
Couscous 0.8 kg
-
Olja, oliv 50.0 ml
-
Vatten 1.0 l
Förberedelser
-
Grönsaker
- Hetta upp matoljan i en kastrull. Tillsätt lök, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och låt fräsa tills de får lite färg.
- Tillsätt alla torra kryddor och låt de fräsa 1 minut.
- Tillsätt SLOTTS tomatpuré och låt fräsa en stund till.
- Tillsätt Knorr Grönsaksfond och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt alla övriga grönsaker och låt koka tills allt mjuknat.
-
Cous cous
- Rosta cous cousen i ugn till gyllene färg.
- Slå på olivolja och varm Knorr grönsaksfond utspädd i vattnet. Täck direkt med lock och låt stå i 5 minuter.
- Fluffa upp cous cousen med en visp eller med händerna.