Ingredienser
Till såsen
-
Lök, tärnad 250.0 g
-
Champinjoner, skivade 900.0 g
-
Grönkål, strimlad 400.0 g
-
Vatten 3.2 l
-
Vinäger, vitvin 30.0 g
-
Riven ost 150.0 g
-
Timjan, torkad 6.0 g
-
Salt 20.0 g
Förberedelser
-
Till såsen
- Stek svamp och lök i matfettet och låt vätskan sjuda bort. Tillsätt timjan och grönkål och fräs ytterligare någon minut. Kyl ner.
- Blanda kallt vatten med Rama Professional Visp. Blanda Knorr Cold Base med salt och vispa succesivt ner denna i vätskan. Görs såsen i stor volym: Börja med 30 % kall vätska, rör på högsta hastighet (ej växelvis) och tillsätt redning succesivt.
- Fortsätt röra åt ett håll och tillsätt övrig vätska succesiv.
- Smaksätt såsen med Knorr Grönsaksfond, Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
- Smörj ett GN-bleck med Milda Flytande Mjölkfritt margarin. Lägg pastan och det kalla svampfräset i GN-blecket och slå över såsen. Rör i blecket så att såsen fördelas och täcker pastan.
- Tillaga i combiugn, 80 % vid 160 grader i 45 minuter beroende på ugn!
- Ta ut blecket från ugn och pressa försiktigt ner det översta lagret pasta i såsen. Strö över ost och täck blecket med lock. Låt dra i 15 minuter. Rör i pastan före servering.