Tortellinipanna med örter och svamp
Pasta är barnsligt gott och brukar uppskattas av matgäster i alla åldrar. Den här ugnsbakade tortellinipannan lär inte göra någon besviken. Servera med en fräsch sallad!

Ingredienser
Tortellinipanna med örter och svamp
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till såsen
Lök, tärnad fryst
/g
250.0 g
0%
Champinjoner, skivade
/g
900.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Grönkål, strimlad
/g
200.0 g
0%
Timjan, torkad
/g
6.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Tortellini tomat & örtfyllning 1 x 5 kg
/g
600.0 g
0%

Mjölk inkl laktos och produkter därav: Ja
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Vatten
/l
2.2 l
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/g
600.0 g
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
80.0 g
0%

MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
30.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Riven ost
/g
150.0 g
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till såsen
-
Lök, tärnad fryst 250.0 g
-
Champinjoner, skivade 900.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Grönkål, strimlad 200.0 g
-
Timjan, torkad 6.0 g
-
Vatten 2.2 l
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 600.0 g
-
Riven ost 150.0 g
-
Salt 20.0 g
Förberedelser
-
Till såsen
- Stek svamp och lök i matfettet och låt vätskan sjuda bort. Tillsätt timjan och grönkål och fräs ytterligare någon minut. Kyl ner.
- Blanda kallt vatten med vispgrädde. Blanda Knorr Cold Base med salt och vispa succesivt ner denna i vätskan.Görs såsen i stor volym:Börja med 30 % kall vätska, rör på högsta hastighet (ej växelvis) och tillsätt redning succesivt.
- Fortsätt röra åt ett håll och tillsätt övrig vätska succesiv.
- Smaksätt såsen med Knorr Koncentrerad Grönsaksfond, Knorr Bouquet de Provence, MAILLE Äpplecidervinäger, salt och vitpeppar.
- Smörj ett GN-bleck med flytande margarin. Lägg pastan och det kalla svampfräset i GN-blecket och slå över såsen. Rör i blecket så att såsen fördelas och täcker pastan. Kyl i minst 6 timmar eller gärna natten över.
- Strö över ost och tillaga i combiugn vid 160 grader i 45 minuter beroende på ugn!
* Detta är ett Future 50 Foods-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra val ur såväl hälso- som miljösynpunkt