Tortellinipanna med örter och svamp
Pasta är barnsligt gott och brukar uppskattas av matgäster i alla åldrar. Den här ugnsbakade tortellinipannan lär inte göra någon besviken. Servera med en fräsch sallad!

Ingredienser
Till såsen
-
Lök, tärnad fryst 250.0 g
-
Champinjoner, skivade 900.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Grönkål, strimlad 200.0 g
-
Timjan, torkad 6.0 g
-
Vatten 2.2 l
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 600.0 g
-
Riven ost 150.0 g
-
Salt 20.0 g
Förberedelser
-
Till såsen
- Stek svamp och lök i matfettet och låt vätskan sjuda bort. Tillsätt timjan och grönkål och fräs ytterligare någon minut. Kyl ner.
- Blanda kallt vatten med vispgrädde. Blanda Knorr Cold Base med salt och vispa succesivt ner denna i vätskan.Görs såsen i stor volym:Börja med 30 % kall vätska, rör på högsta hastighet (ej växelvis) och tillsätt redning succesivt.
- Fortsätt röra åt ett håll och tillsätt övrig vätska succesiv.
- Smaksätt såsen med Knorr Koncentrerad Grönsaksfond, Knorr Bouquet de Provence, MAILLE Äpplecidervinäger, salt och vitpeppar.
- Smörj ett GN-bleck med flytande margarin. Lägg pastan och det kalla svampfräset i GN-blecket och slå över såsen. Rör i blecket så att såsen fördelas och täcker pastan. Kyl i minst 6 timmar eller gärna natten över.
- Strö över ost och tillaga i combiugn vid 160 grader i 45 minuter beroende på ugn!
* Detta är ett Future 50 Foods-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra val ur såväl hälso- som miljösynpunkt