+

Torkad tomat

  • Tomater 800 g
  • Olja, oliv 20 ml
  • Salt 20 g

Mandelröra

Sallad

  • Svarta bönor ,burk ,avrunnen vikt! 400 g
  • Tomater, coctail på kvist 300 g
  • Rödlök, skivad 200 g
  • Persilja, hackad 40 g
  • Sallad, krisp 200 g
  • Spenat 200 g
  1. Torkad tomat

    • Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
    • Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten.
    • Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
  2. Mandelröra

    • Skala mandeln. Sätt ugnen på 180 grader och rosta mandeln tills den blir gyllenbrun.
    • Mixa mandeln med resten av ingredienserna.
  3. Sallad

    • Dela cocktailtomater, plocka krispsallad och blanda resten av ingredienserna.
    • Lägg mandelröran i botten på ett fat, garnera med salladsblandningen och de torkade tomaterna.
+