Ingredienser
Tom Ka Gai
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1500.0 ml
-
Vatten 1500.0 ml
-
Lök, tärnad 180.0 g
-
Röd currypasta 30.0 g
-
Kycklingkött, strimlat 450.0 g
-
Champinjoner, skivade 300.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 20.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Limejuice 20.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Limeblad, strimlade 12.0 st
-
Citrongräs, bankad 25.0 g
Förberedelser
-
Tom Ka Gai
- Häll kokosmjölk, vatten och Knorr Kycklingfond i en kastrull. Tillsätt lök,Knorr PROFESSIONALIngefärapuré, citrongräs, currypasta och limeblad. Koka upp, sänk värmen till medelvärme och låt koka ca 15 minuter. - Lagas detta recepti större mängder än för 10 personer, bör man vara uppmärksam på att limesaften framhäver det kryddstarka i den röda currypastan, och att man därför kommer behöva minska mängden currypasta när man lagar till många.
- Tillsätt kycklingen och champinjonerna, och låt koka tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter.
- Smaka av och justera kryddningen med fisksås och limesaft.
- Red efter behov med MAIZENA Majsstärkelse.
- Lyft ur citrongräset före servering och servera koriander och salladslök som tillbehör.