Tom Ka Gai
Tom ka gai betyder ”kryddig kyckling i curry”, och hör till de mest kända sopporna från det thailändska köket.

Ingredienser
Tom Ka Gai
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tom Ka Gai
Kokosmjölk, konserverad 24%
/ml
1500.0 ml
0%
Vatten
/ml
1500.0 ml
0%
Lök, tärnad
/g
180.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
60.0 g
0%

Röd currypasta
/g
30.0 g
0%
Kycklingkött, strimlat
/g
450.0 g
0%
Champinjoner, skivade
/g
300.0 g
0%
Fisksås (Asiatisk)
/g
20.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
30.0 g
0%
Limejuice
/g
20.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
50.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
90.0 g
0%

Limeblad, strimlade
/st
12.0 st
0%
Citrongräs, bankad
/g
25.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tom Ka Gai
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1500.0 ml
-
Vatten 1500.0 ml
-
Lök, tärnad 180.0 g
-
Röd currypasta 30.0 g
-
Kycklingkött, strimlat 450.0 g
-
Champinjoner, skivade 300.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 20.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Limejuice 20.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Limeblad, strimlade 12.0 st
-
Citrongräs, bankad 25.0 g
Förberedelser
-
Tom Ka Gai
- Häll kokosmjölk, vatten och Knorr Kycklingfond i en kastrull. Tillsätt lök,Knorr PROFESSIONALIngefärapuré, citrongräs, currypasta och limeblad. Koka upp, sänk värmen till medelvärme och låt koka ca 15 minuter. - Lagas detta recepti större mängder än för 10 personer, bör man vara uppmärksam på att limesaften framhäver det kryddstarka i den röda currypastan, och att man därför kommer behöva minska mängden currypasta när man lagar till många.
- Tillsätt kycklingen och champinjonerna, och låt koka tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter.
- Smaka av och justera kryddningen med fisksås och limesaft.
- Red efter behov med MAIZENA Majsstärkelse.
- Lyft ur citrongräset före servering och servera koriander och salladslök som tillbehör.