Menu

Ingredienser

+

Tom Ka Gai


Tom ka gai betyder ”kryddig kyckling i curry”, och hör till de mest kända sopporna från det thailändska köket.

...

Förberedelser

  1. Tom Ka Gai

    • Häll kokosmjölk, vatten och Knorr Kycklingfond i en kastrull. Tillsätt lök,Knorr PROFESSIONALIngefärapuré, citrongräs, currypasta och limeblad. Koka upp, sänk värmen till medelvärme och låt koka ca 15 minuter. - Lagas detta recepti större mängder än för 10 personer, bör man vara uppmärksam på att limesaften framhäver det kryddstarka i den röda currypastan, och att man därför kommer behöva minska mängden currypasta när man lagar till många.
    • Tillsätt kycklingen och champinjonerna, och låt koka tills kycklingen är genomkokt, ca 10 minuter.
    • Smaka av och justera kryddningen med fisksås och limesaft.
    • Red efter behov med MAIZENA Majsstärkelse.
    • Lyft ur citrongräset före servering och servera koriander och salladslök som tillbehör.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny