Timjan & citron brûlée
Creme Brûlée är en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Desserten är god och serveras vanligen i portionsformar. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûlée med smaker som exempelvis kaffe och kardemumma, apelsin och kanel eller anis.

Ingredienser
Timjan & citron brûlée
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr1.2
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Timjan & citron brûlée
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Mjölk
/ml
600.0 ml
0%
Citron,zest
/g
12.0 g
0%
Timjan
/g
9.0 g
0%
CARTE D'OR Crème Brûlée 1 x 1,08 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vid servering
Socker, rör
/g
50.0 g
0%
Timjan
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Timjan & citron brûlée
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Mjölk 600.0 ml
-
Citron,zest 12.0 g
-
Timjan 9.0 g
Vid servering
-
Socker, rör 50.0 g
-
Timjan
Förberedelser
-
Timjan & citron brûlée
- Koka upp grädde, mjölk, citronzest och färsk hackad timjan vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
- Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, tillsätt därefter gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsammans vid moderatvärme i 2 minuter under konstant omrörning.
- Sila bort citronzest och timjan och portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar. Låt dem stelna i kylen.
-
Vid servering
- Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!