Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Lasagne

Tomat och grönskålssallad

  • Grönkål 600.0 g
  • Tomater 400.0 g
  • Rödlök, skivad 200.0 g
  • Bovetekross, rostat 50.0 g
  • Flingsalt 6.0 g
  1. Lasagne

    • Skiva svampen och stek ihop med löken ett par minuter i en bredbottnad kastrull med matfett. Tillsätt timjan och vitt vin och låt det sjuda i ett par minuter till.
    • Häll i mjölk, grädde, Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och låt det koka upp.
    • Blanda MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och kallt vatten. Häll i blandningen under omrörning medan det kokar. Sjud ett par minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven ost efter det har kokat.
    • Smörj en ugnsfast form och börja med svampsåsen i botten och varva sedan Knorr Lasagneplattor med sås. Grädda av i ugnen på 190 grader i ca 20-25 minuter.
    • Låt lasagnen vila i 30-40 minuter innan servering.
  2. Tomat och grönskålssallad

    • Rosta krossat bovete i stekpanna eller ugn tills den blir gyllenbrun.
    • Skiva tomater tunt och lägg på fat tillsammans med rödlöken och strö över hälften av flingsaltet.
    • Rosta grönkålen i ugnen på 180 grader i 8 minuter, låt svalna.
    • Blanda ihop alla ingredienser.