Svamplasagne med tomat & grönkålssallad
En vegetarisk lasagne med smak av den kraftfulla västerbottenosten. Ett perfekt alternativ som varmrätt eller på en buffé.

Ingredienser
Lasagne
-
Svamp,skogssvamp blandad färsk 1.2 kg
-
Lök, tärnad 250.0 g
-
Ost, västerbotten riven 150.0 g
-
Mjölk 500.0 ml
-
Vin, vitt 100.0 ml
-
Vatten 40.0 ml
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Timjan, torkad 3.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
Tomat och grönskålssallad
-
Grönkål 600.0 g
-
Tomater 400.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Bovetekross, rostat 50.0 g
-
Flingsalt 6.0 g
Förberedelser
-
Lasagne
- Skiva svampen och stek ihop med löken ett par minuter i en bredbottnad kastrull med matfett. Tillsätt timjan och vitt vin och låt det sjuda i ett par minuter till.
- Häll i mjölk, grädde, Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och låt det koka upp.
- Blanda MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och kallt vatten. Häll i blandningen under omrörning medan det kokar. Sjud ett par minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
- Tillsätt riven ost efter det har kokat.
- Smörj en ugnsfast form och börja med svampsåsen i botten och varva sedan Knorr Lasagneplattor med sås. Grädda av i ugnen på 190 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt lasagnen vila i 30-40 minuter innan servering.
-
Tomat och grönskålssallad
- Rosta krossat bovete i stekpanna eller ugn tills den blir gyllenbrun.
- Skiva tomater tunt och lägg på fat tillsammans med rödlöken och strö över hälften av flingsaltet.
- Rosta grönkålen i ugnen på 180 grader i 8 minuter, låt svalna.
- Blanda ihop alla ingredienser.