Menu

Ingredienser

+

Dag 1


Det här sillreceptet flörtar både med de svenska sommarsmakerna och med den klassiska gubbröran. I stället för den vanliga och ganska söta, inlagda sillen har jag dock valt en gravad strömming. Jag hoppas att det ska smaka! /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Dag 1

    • Skinna den fileade sillen. 
    • Rör ihop ingredienserna till lagen i en bunke. Vänd ned sillen och ställ den kallt i ca 12 timmar tills filéerna är vita rakt igenom men inte hårda.
  2. Dag 2

    • Koka potatisen
    • Lägg äggen i en kastrull och fyll upp med vatten och sätt på spisen. Koka äggen i 6,5 minuter från att det börjar koka. Kyl ned snabbt.
    • Tärna potatisen och äggen i 3x3 mm och lägg i en bunke.
    • Hacka anjovis och örter fint och lägg i bunken med potatis och ägg.
    • Ha i gräddfil, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt, peppar ansjovisspad och eventuellt lite citron och citronzest.6.      Blanda runt med den avhängda syrade strömmingen och servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny