Sheperds pie picadillo
Shepherd's Pie är en klassisk ”hela rätten i ett gratängfat”. Här en variant där kombinationen grönsaker, bönor och kyckling blir en god köttfärssås toppad med ett klassiskt fluffigt och ostigt potatismos i sann Sydamerikansk anda.

Ingredienser
Sheperds pie picadillo
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Färs till gratängen
Lök, tärnad
/g
550.0 g
0%
Paprika, grön strimlad
/g
270.0 g
0%
Vitkål
/g
550.0 g
0%
Morot
/g
270.0 g
0%
Kycklingfärs
/g
550.0 g
0%
Rapsolja
/g
75.0 g
0%
Lagerblad
/st
5.0 st
0%
Timjan
/g
4.0 g
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Svartpeppar
/g
1.0 g
0%
Vitabönor, blötlagda över natten
/g
400.0 g
0%
Salt(1)
/g
8.0 g
0%
Potatismos
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
250.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Vatten
/l
1.2 l
0%
Margarin, flytande
/ml
100.0 ml
0%
Ost, riven
/g
200.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Färs till gratängen
-
Lök, tärnad 550.0 g
-
Paprika, grön strimlad 270.0 g
-
Vitkål 550.0 g
-
Morot 270.0 g
-
Kycklingfärs 550.0 g
-
Rapsolja 75.0 g
-
Lagerblad 5.0 st
-
Timjan 4.0 g
-
Svartpeppar 1.0 g
-
Vitabönor, blötlagda över natten 400.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
Potatismos
-
Vatten 1.2 l
-
Margarin, flytande 100.0 ml
-
Ost, riven 200.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Färs till gratängen
- Riv morot, kål, paprika grovt.
- Fräs kycklingfärsen tillsammans med grönsaker i olja.. Rör så att ingredienserna blandas. Tillsätt lagerblad, timjan, Knorr Oxfond och peppar, fräs vidare tills att färsen inte längre är rosa.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Professional Paprikapuré och vitabönor. Lägg på lock och sänk värmen till låg. Sjud i 15 minuter, ta av locket och fortsätt att sjuda tills vätskan börjar tjockna. Lyft ur lagerbladen och justera smaken med salt och peppar.
- Lägg färsen i ett smort GN bläck.
-
Potatismos
- Vispa ner Knorr Cold Base Potatismos i kallt vatten tillsammans med flytande margarin, ost, salt och peppar.
- Låt moset svälla i 5 minuter.
-
Vid servering
- Baka av gratängen i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter.