Ingredienser
Färs till gratängen
-
Lök, tärnad 550.0 g
-
Paprika, grön strimlad 270.0 g
-
Vitkål 550.0 g
-
Morot 270.0 g
-
Kycklingfärs 550.0 g
-
Lagerblad 5.0 st
-
Timjan 4.0 g
-
Svartpeppar, malen 1.0 g
-
Vitabönor, blötlagda över natten 400.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
-
Vatten
-
Ost, riven
-
Salt och peppar
Potatismos
-
Ost, riven 200.0 g
-
Salt och peppar
-
Vatten 1.2 l
Förberedelser
-
Färs till gratängen
- Riv morot, kål, paprika grovt.
- Fräs kycklingfärsen tillsammans med grönsaker i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin.. Rör så att ingredienserna blandas. Tillsätt lagerblad, timjan, Knorr Oxfond och peppar, fräs vidare tills att färsen inte längre är rosa.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Professional Paprikapuré och vitabönor. Lägg på lock och sänk värmen till låg. Sjud i 15 minuter, ta av locket och fortsätt att sjuda tills vätskan börjar tjockna. Lyft ur lagerbladen och justera smaken med salt och peppar.
- Lägg färsen i ett smort GN bläck.
-
Potatismos
- Vispa ner Knorr Cold Base Potatismos i kallt vatten tillsammans med Milda Flytande Mjölkfritt Margarin, ost, salt och peppar.
- Låt moset svälla i 5 minuter.
-
Vid servering
- Baka av gratängen i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter.