Schnitzel med paprikakräm och potatiskroketter
Södra Tyskland är särskilt känt för en sak, nämligen sin schnitzel. Tumregeln sägs vara en schnitzel till fyra öl, så Guten Appetit!

Ingredienser
Schnitzel med paprikakräm och potatiskroketter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr1.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kroketter
Vatten
/l
1.0 l
0%
Matlagningsgrädde
/ml
200.0 ml
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Citron,zest
/g
10.0 g
0%
Lök, rostad
/g
40.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Ägg, hela
/g
400.0 g
0%
Panko, ströbröd
/g
500.0 g
0%
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
360.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Schnitzel
Kalv, schnitzelstycke
/kg
1.5 kg
0%
Ägg, hela
/g
300.0 g
0%
Vatten
/l
0.1 l
0%
Panko, ströbröd
/g
500.0 g
0%
Sås
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L
/ml
750.0 ml
0%
Matlagningsgrädde
/ml
250.0 ml
0%
Vatten
/l
0.3 l
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Salt
/g
2.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
1.0 g
0%
KNORR Roux ljus redning 6 x 1 kg
/g
10.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Garnityr
Smöreller margarin
/g
100.0 g
0%
Paprika, grillad
/kg
1.0 kg
0%
Kapris
/g
100.0 g
0%
Ärtor, gröna
/kg
1.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kroketter
-
Vatten 1.0 l
-
Matlagningsgrädde 200.0 ml
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Citron,zest 10.0 g
-
Lök, rostad 40.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Ägg, hela 400.0 g
-
Panko, ströbröd 500.0 g
Schnitzel
-
Kalv, schnitzelstycke 1.5 kg
-
Ägg, hela 300.0 g
-
Vatten 0.1 l
-
Panko, ströbröd 500.0 g
Sås
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 750.0 ml
-
Matlagningsgrädde 250.0 ml
-
Vatten 0.3 l
-
Salt 2.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
Garnityr
-
Smöreller margarin 100.0 g
-
Paprika, grillad 1.0 kg
-
Kapris 100.0 g
-
Ärtor, gröna 1.0 kg
Förberedelser
-
Kroketter
- Lägg vatten, matlagningsgrädde, Milda Flytande Margarin, Knorr Umami, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, citronskal och lök i en gryta.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, salt och peppar och rör till en jämn massa.
- Rulla massan till kroketter och lägg i frysen en stund.
- Doppa kroketterna i ägg och vänd dem i ströbröd.
- Fritera kroketterna tills de är spröda och gyllengula.
-
Schnitzel
- Banka kalvköttet platt med en kötthammare.
- Blanda ägg och vatten och doppa köttet i vätskan.
- Panera schnitzlarna i ströbrödet och stek dem spröda och gyllenbruna i en stekpanna eller fritös.
-
Sås
- Häll Knorr Professional Demi-Glace, matlagningsgrädde och vatten i en gryta och koka upp.
- Smaka av såsen med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Professional Vitlök kryddpuré, salt, peppar och Knorr Oxfond.
- Red såsen med Knorr Roux ljus redning till önskad konsistens.
-
Garnityr
- Stek ingredienserna till tillbehöret i smör.
- Smaka av med salt och peppar.