Ingredienser
Kroketter
-
Vatten 1.0 l
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 100.0 g
-
Citron,zest 10.0 g
-
Lök, rostad 40.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Ägg, hela 400.0 g
-
Panko, ströbröd 500.0 g
Schnitzel
-
Kalv, schnitzelstycke 1.5 kg
-
Ägg, hela 300.0 g
-
Vatten 0.1 l
-
Panko, ströbröd 500.0 g
Sås
-
Vatten 0.3 l
-
Salt 2.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
Garnityr
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 100.0 g
-
Paprika, grillad 1.0 kg
-
Kapris 100.0 g
-
Ärtor, gröna 1.0 kg
Förberedelser
-
Kroketter
- Lägg vatten, Rama Mat 15%, Milda Flytande Margarin, Knorr Umami, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, citronskal och lök i en gryta.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, salt och peppar och rör till en jämn massa.
- Rulla massan till kroketter och lägg i frysen en stund.
- Doppa kroketterna i ägg och vänd dem i ströbröd.
- Fritera kroketterna tills de är spröda och gyllengula.
-
Schnitzel
- Banka kalvköttet platt med en kötthammare.
- Blanda ägg och vatten och doppa köttet i vätskan.
- Panera schnitzlarna i ströbrödet och stek dem spröda och gyllenbruna i en stekpanna eller fritös.
-
Sås
- Häll Knorr Professional Demi-Glace, Knorr Mat 15% och vatten i en gryta och koka upp.
- Smaka av såsen med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Professional Vitlök kryddpuré, salt, peppar och Knorr Oxfond.
- Red såsen med Knorr Roux ljus redning till önskad konsistens.
-
Garnityr
- Häll Milda Flytande Margarin i en stekpanna och stek ingredienserna till tillbehöret.
- Smaka av med salt och peppar.