Menu

Ingredienser

+

Kroketter

Schnitzel

  • Kalv, schnitzelstycke 1.5 kg
  • Ägg, hela 300.0 g
  • Vatten 0.1 l
  • Panko, ströbröd 500.0 g

Sås

Garnityr

  • Smöreller margarin 100.0 g
  • Paprika, grillad 1.0 kg
  • Kapris 100.0 g
  • Ärtor, gröna 1.0 kg

Södra Tyskland är särskilt känt för en sak, nämligen sin schnitzel. Tumregeln sägs vara en schnitzel till fyra öl, så Guten Appetit!


...

Förberedelser

  1. Kroketter

    • Lägg vatten, matlagningsgrädde, Milda Flytande Margarin, Knorr Umami, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, citronskal och lök i en gryta.
    • Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, salt och peppar och rör till en jämn massa.
    • Rulla massan till kroketter och lägg i frysen en stund.
    • Doppa kroketterna i ägg och vänd dem i ströbröd.
    • Fritera kroketterna tills de är spröda och gyllengula.
  2. Schnitzel

    • Banka kalvköttet platt med en kötthammare.
    • Blanda ägg och vatten och doppa köttet i vätskan.
    • Panera schnitzlarna i ströbrödet och stek dem spröda och gyllenbruna i en stekpanna eller fritös.
  3. Sås

    • Häll Knorr Professional Demi-Glace, matlagningsgrädde och vatten i en gryta och koka upp.
    • Smaka av såsen med Knorr Professional Paprika kryddpuré och Knorr Professional Vitlök kryddpuré, salt, peppar och Knorr Oxfond.
    • Red såsen med Knorr Roux ljus redning till önskad konsistens.
  4. Garnityr

    • Stek ingredienserna till tillbehöret i smör.
    • Smaka av med salt och peppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny