Rostad Kålrot med kikärtscurry
Kålrot och curry är an oväntad kombination som passar förträffligt tillsammans. Kålrotens naturliga sötma kommer fram när man rostar den hel i ugn.

Ingredienser
Rostad Kålrot med kikärtscurry
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kålrot
Kålrot
/kg
1.3 kg
0%
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Kikärtscurry
Kikärtor, torkade
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Curry kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kålrot
-
Kålrot 1.3 kg
-
Rapsolja 100.0 g
-
Salt 5.0 g
Kikärtscurry
-
Kikärtor, torkade 300.0 g
Förberedelser
-
Kålrot
- Skala kålroten och gnid in i olja och salt. Rosta i ugn 180 grader tills kålroten är mjuk.
-
Kikärtscurry
- Koka kikärterna och mixa i matberedare tillsammans med Knorr Professional Curry kryddpuré och Knorr Professional Vitlök kryddpuré till en jämn smet.
- Dela kålroten på hälften och klicka på kikärtscurryn.