Puff choux, ostkräm, krondillssyrad silverlök och finsk insjörom
Årets påsktallrik är ett hopplock av flera riktiga läckerheter. Det blir puff choux med läcker ostkräm, antägg med ansjoviscrème samt tartar på lammrostbiff. God och glad påsk önskar vi på Unilever Food Solutions!

Ingredienser
Puff choux, ostkräm, krondillssyrad silverlök och finsk insjörom
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Puff choux
Vatten
/g
185.0 g
0%
Socker
/g
11.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Smör
/g
75.0 g
0%
Vetemjöl
/g
112.0 g
0%
Ägg
/g
185.0 g
0%
Ostcrème
50g finsk insjörom eller annan löjrom
/
0.0
0%
Ost, Gammel Knas eller lagrad Svecia, riven
/g
180.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
100.0 g
0%
Smör
/g
15.0 g
0%
Ägg
/g
260.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Dill, torkad och mortlad till pulver
/g
4.0 g
0%
Picklad silverlök
Silverlök, hel skuren i tunna ringar eller hyvlad tunt på mandolin
/g
150.0 g
0%
200g pickleslag, se nedan recept
/
0.0
0%
Pickleslag
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
200.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Socker
/g
180.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Krondill
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Puff choux
-
Vatten 185.0 g
-
Socker 11.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Smör 75.0 g
-
Vetemjöl 112.0 g
-
Ägg 185.0 g
Ostcrème
-
50g finsk insjörom eller annan löjrom
-
Ost, Gammel Knas eller lagrad Svecia, riven 180.0 g
-
Crème Fraiche 100.0 g
-
Smör 15.0 g
-
Ägg 260.0 g
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Dill, torkad och mortlad till pulver 4.0 g
Picklad silverlök
-
Silverlök, hel skuren i tunna ringar eller hyvlad tunt på mandolin 150.0 g
-
200g pickleslag, se nedan recept
Pickleslag
-
Socker 180.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Krondill 30.0 g
Förberedelser
-
Puff choux
- Blanda vatten, socker, salt och smör i en kastrull och koka upp. Tillsätt vetemjöl under omrörning.
- Häll upp degen i en blandare och tillsätt äggen ett i taget.
- Häll upp smeten på en spritspåse och kyl ner.
- Sätt ugnen på 200 grader. Spritsa ut små bollar (i storleken av en enkrona) på smörpapper och baka dem i 8 minuter och därefter i ytterligare 7 minuter på 175 grader. Låt svalna!
-
Ostcrème
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt äggen och rör med en slickepott på medelvärme. När det börjar koagulera som en äggröra, häll över i en mixer.
- Tillsätt riven ost och crème fraiche under mixning. Smaka upp med salt och peppar och häll upp på spritspåse.
- Gör ett litet hål i botten på varje choux och fyll dem med ostcrème så det flödar ut lite. Klicka på rommen, trä över picklad lök som en livboj och pudra över dillpulver.
-
Picklad silverlök
- Blanda ihop och låt stå i minst 2 timmar.
-
Pickleslag
- Koka upp socker, krondill, salt och vinäger. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna.