Potatisgratäng med konfiterad anka
Detta är en av de "tunga" rätter som finns i södra Tyskland där vi kombinerar potatis med anka. Det passar väl med alla kalla öl som traditionsenligt konsumeras under den kända Oktoberfesten i München.

Ingredienser
Potatisgratäng med konfiterad anka
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Potatisgratäng med konfiterad anka
Anka, lår
/g
500.0 g
0%
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/kg
2.0 kg
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Ägg, gula
/g
120.0 g
0%
Vatten
/ml
800.0 ml
0%
Schalottenlök, finhackad
/g
50.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Ost, parmesan riven
/g
150.0 g
0%
Ströbröd
/g
30.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Potatisgratäng med konfiterad anka
-
Anka, lår 500.0 g
-
Ägg, gula 120.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Schalottenlök, finhackad 50.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Ost, parmesan riven 150.0 g
-
Ströbröd 30.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
Förberedelser
-
Potatisgratäng med konfiterad anka
- Blanda vatten, äggula, matfett och Knorr Umami.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd,under vispning tills det är helt blandat.
- Tillsätt lök, ankkött, ost och färskmalen peppar.
- Häll massan i ett smort fat och strö över ströbröd (och eventuellt lite av osten).
- Grädda och gratinera i ugn tills den är genomvarm och gyllene.
- Servera gärna med en krämig pepparsås och grönsaker efter smak.