Potatisgratäng med konfiterad anka
Detta är en av de "tunga" rätter som finns i södra Tyskland där vi kombinerar potatis med anka. Det passar väl med alla kalla öl som traditionsenligt konsumeras under den kända Oktoberfesten i München.

Ingredienser
Potatisgratäng med konfiterad anka
-
Anka, lår 500.0 g
-
Ägg, gula 120.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Schalottenlök, finhackad 50.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Ost, parmesan riven 150.0 g
-
Ströbröd 30.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
Förberedelser
-
Potatisgratäng med konfiterad anka
- Blanda vatten, äggula, matfett och Knorr Umami.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd,under vispning tills det är helt blandat.
- Tillsätt lök, ankkött, ost och färskmalen peppar.
- Häll massan i ett smort fat och strö över ströbröd (och eventuellt lite av osten).
- Grädda och gratinera i ugn tills den är genomvarm och gyllene.
- Servera gärna med en krämig pepparsås och grönsaker efter smak.