Pannacotta med citronverbena, krispig mangokaka och mango
Här låter vi mjölken dra med citronverbena över natten för att ta pannacotta och mango upplevelsen till nya smarriga höjder.

Ingredienser
Pannacotta
-
Mjölk 5.0 dl
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
-
Citronverbena 200.0 g
-
Citron, zest av 2.0 stk
Mangokaka
-
Äggvita 200.0 g
-
Äggula 80.0 g
-
Socker 140.0 g
Mangomousse
-
Mjölk 1.0 dl
Mangobollar
-
Mango 1.0 stk
Förberedelser
-
Pannacotta
- Blötlägg citronverbenan och citronskalet i mjölk över natten. Låt rinna av. Rör ner dessertingrediensen i den kokande mjölken och rör om i cirka 30 sekunder tills den är helt upplöst. Tillsätt grädden och blanda igen. Fördela i serveringsskålar och låt svalna i 6 timmar i kylskåpet före servering.
-
Mangokaka
- Kör alla ingredienser i en matberedare tills du får en jämn smet. Sila ner i en gräddsifon. Sätt i 3 patroner. Fyll koppen i gräddsifonen till två tredjedelar. Sätt den i mikrovågsugnen på full effekt i en minut. Upprepa tills flaskan är tom. Riv av kakbitarna. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i 65 grader över natten.
-
Mangomousse
- Häll den kalla mjölken i en skål och tillsätt pulvret. Vispa på låg hastighet i cirka 2 minuter tills pulvret har blandats ut jämnt med vätskan. Vispa snabbt i cirka 5 minuter tills moussen är fluffig. Låt moussen vila i en timme. Lägg moussen i en spritspåse.
-
Mangobollar
- Skala en mogen mango. Använd ett melonkuljärn för att ta ut mangobollar. Smaka av med vaniljolja.