Pannacotta med citronverbena, krispig mangokaka och mango
Här låter vi mjölken dra med citronverbena över natten för att ta pannacotta och mango upplevelsen till nya smarriga höjder.

Ingredienser
Pannacotta med citronverbena, krispig mangokaka och mango
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pannacotta
Mjölk
/dl
5.0 dl
0%
Grädde 35% (vispgrädde) (2)
/dl
5.0 dl
0%
Citronverbena
/g
200.0 g
0%
Citron, zest av
/stk
2.0 stk
0%
CARTE D'OR Panna Cotta 2 x 0,26 kg
/g
130.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mangokaka
Äggvita
/g
200.0 g
0%
Äggula
/g
80.0 g
0%
CARTE D'OR Mangomousse 1 x 1,52 kg
/g
120.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Socker
/g
140.0 g
0%
Mangomousse
CARTE D'OR Mangomousse 1 x 1,52 kg
/g
380.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Mjölk
/dl
1.0 dl
0%
Mangobollar
Mango
/stk
1.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pannacotta
-
Mjölk 5.0 dl
-
Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
-
Citronverbena 200.0 g
-
Citron, zest av 2.0 stk
Mangokaka
-
Äggvita 200.0 g
-
Äggula 80.0 g
-
Socker 140.0 g
Mangomousse
-
Mjölk 1.0 dl
Mangobollar
-
Mango 1.0 stk
Förberedelser
-
Pannacotta
- Blötlägg citronverbenan och citronskalet i mjölk över natten. Låt rinna av. Rör ner dessertingrediensen i den kokande mjölken och rör om i cirka 30 sekunder tills den är helt upplöst. Tillsätt grädden och blanda igen. Fördela i serveringsskålar och låt svalna i 6 timmar i kylskåpet före servering.
-
Mangokaka
- Kör alla ingredienser i en matberedare tills du får en jämn smet. Sila ner i en gräddsifon. Sätt i 3 patroner. Fyll koppen i gräddsifonen till två tredjedelar. Sätt den i mikrovågsugnen på full effekt i en minut. Upprepa tills flaskan är tom. Riv av kakbitarna. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i 65 grader över natten.
-
Mangomousse
- Häll den kalla mjölken i en skål och tillsätt pulvret. Vispa på låg hastighet i cirka 2 minuter tills pulvret har blandats ut jämnt med vätskan. Vispa snabbt i cirka 5 minuter tills moussen är fluffig. Låt moussen vila i en timme. Lägg moussen i en spritspåse.
-
Mangobollar
- Skala en mogen mango. Använd ett melonkuljärn för att ta ut mangobollar. Smaka av med vaniljolja.